Догори
Дати відгук

Ключ до довголіття: шість порад лікарів, які допомагають зберегти молодість

Всього медики виділяють кілька типових помилок, які багато хто допускає, коли мова заходить про довголіття і передчасне старіння

3 хв на прочитання14 Серпня 2021, 23:45
Ключ до довголіття: шість порад лікарів, які допомагають зберегти молодість Ключ до довголіття: шість порад лікарів, які допомагають зберегти молодість
Поділитись:

Хоча лікарі і знають про здоров’я набагато більше, ніж звичайні смертні, вони теж люди і іноді не піклуються про себе так, як повинні. Всього медики виділяють кілька типових помилок, які багато хто допускає, коли мова заходить про довголіття і передчасне старіння. Американські фахівці в галузі охорони здоров’я розповіли про свої звички, які дозволяють довше залишатися в хорошій формі.

Свійські тварини

Мати вдома вихованця – це цілодобова форма терапії, яка допомагає позбавлятися від стресу, зазначила доктор Кармен Еколс.

“Незабаром після того, як я вийшла заміж, ми взяли собаку. Після особливо важких днів на роботі я сиджу на дивані і дивлюся телевізор, гладячи її, і розумію, як розслабляюче на мене це діє”, – додала вона.

Походи до лікарів

Щоб жити довше, лікарі йдуть до лікарів, підкреслила Еколс. Вона назвала помилковою поширену думку про те, що медики можуть самостійно піклуватися про своє здоров’я. За її словами, завжди розумно отримати об’єктивну думку колеги, пише Eat This, Not That!.

Випустити на свободу ендорфіни

Доктор Натан Рок зізнався, що важливу частину його щоденного розпорядку складають фізичні вправи. З їх допомогою він може контролювати стрес і роботу серця.

“Як лікарі, ми знаємо, що вправи мають позитивні переваги у багатьох відношеннях, в тому числі сприяють відмінному здоров’ю серцево-судинної системи і гарному настрою за рахунок вивільнення ендорфінів”, – розповів він.

Медик зазначив, що займається йогою вранці, а вечорами бігає або тренується в спортзалі з обтяженнями.

Достатній сон

Лікар Монік Мей розповіла, що її основним секретом активного життя є достатня кількість сну. Вона нагадала, що нічний відпочинок має вирішальне значення для здоров’я і важливо приділяти йому не менше 7 годин на добу.

Сніданок

На думку більшості лікарів, сніданок є головним ключем до довголіття. Саме тому лікарі радять ніколи не пропускати його і приділяти увагу тому, що знаходиться в тарілці. Як пояснив професор Мортон Тавел, ті, хто завжди снідає, живуть довше і легше підтримують здорову вагу. Найкраще починати день з фруктів і білка. Останній особливо корисний, оскільки забезпечує відчуття ситості і допомагає спалювати зайву енергію.

Яловичина

Хоча воно і являє собою чистий тваринний білок, деякі види м’яса краще виключити з раціону. До них, зокрема, відноситься свинина і баранина.

“Правильне харчування є ключовим моментом, і я недавно додала в свій раціон більше фруктів і овочів, скоротивши споживання м’яса”, – зізналася Мей.

Нагадаємо, японський лікар розкрив спосіб уникнути передчасного старіння. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.