Догори
Дати відгук

Кличко: не паліть траву, не паліть листя!

За останній тиждень березня у Києві вогнем було охоплено сумарно понад 27 гектарів

1 хв на прочитання03 Квітня 2020, 13:31
pixabay pixabay
Поділитись:

Людський фактор став причиною численних загорянь у Києві. Так, у період з 23 до 31 березня столичні вогнеборці 112 разів виїжджали на гасіння підпалів сухої трави. Вогнем було охоплено сумарно понад 27 гектарів.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив сьогодні  під час брифінгу. 

За словами Кличка, деякі люди продовжують нехтувати всіма правилами. І від таких дій страждають інші.

"Весна цього року – рання і дуже суха. Тому ми спостерігаємо велику кількість підпалів сухої трави. Я звертаюсь до киян – не паліть траву! Не паліть листя! Якщо ви стали свідками таких дій – негайно зверніться до поліції», – закликав міський голова.

Кличко також нагадав, що розведення багать у лісах і парках заборонене чинним законодавством. Адміністративна відповідальність за такі дії передбачає штраф. 

Відомо, що  Кабмін  обмежив відвідування парків, спортмайданчиків і зон відпочинку під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 р.  

Також GreenPost писав про те, що  Програма розвитку ООН та Центр розвитку інновацій 25 березня запустили акцію “Не пали - компостуй”. У рамках проєкту українців закликають відповідально віднестись до утилізації сухої трави, стерні та інших органічних відходів на землі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.