Догори
Дати відгук

Клопотенко прокоментував ситуацію з «серцем лося» - у моєму ресторані дійсно є дичина

Лось в Україні знаходиться на межі зникнення

2 хв на прочитання25 Січня 2022, 17:07
Поділитись:

Гуманістичний рух захисту тварин подав запит до Держпродспоживслужби та ДержЕкоінспекції щодо використання червонокнижного лося в меню ресторану відомого кулінара.

В інтерв'ю Анатолію Анатолічу на YouTube-каналі ЗеИнтервьюер, яке вийшло два місяці тому, Євген Клопотенко розповідав про незвичайні інгредієнти.

«В інтерв'ю одному із ютуб-проєктів шеф-кухар Євген Клопотенко хизується стравами із диких і рідкісних видів тварин. Весь перелік звучить просто жахливо, а у випадку страви із «серця лося» каже про порушення закону.

Нагадаємо, лось в Україні знаходиться на межі зникнення і цю тварину внесено до Червоної книги, тож його вбивство є порушенням закону. По факту відео ми в UAnimals надіслали запит в Держпродспоживслужбу та ДержЕкоінспекцію із проханням вияснити, звідки у героя відео з’явився труп лося і чи не порушує це закон. Також готуємо заяву в поліцію", — написали у своєму інстаграм-акаунті захисники тварин.

Євген Клопотенко прокоментував ситуацію на запит НВ, зазначивши, що невдало пожартував, обговорюючи незвичайні інгредієнти, коли інтерв'юер запитав його про лося. У відео Євген Клопотенко запитує кухаря, що проходить повз, чи є у них лось: «Немає у нас зараз лося? Немає лося. Серце лося? Є серце лося». Однак у меню ресторану лося ніколи не було, а от бобер, про якого спершу запитував Анатолій Анатоліч справді буває.

«Я можу жартувати про лося, але коли ситуація стосується безпосередньо роботи з продуктами, то маю етичні принципи. Якщо працюю з м’ясом, то у своїй більшості, використовую тварин сільського господарства…У моєму ресторані дійсно є дичина. Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую — фермерські. Закликаю всіх свідомо ставитися до продуктів та інформації, з якою взаємодіїте».

Раніше ми писали про П’ять сніданків, заради яких варто прокинутися раніше, від Євгена Клопотенка

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.