Догори
Дати відгук

Кілька тисяч норок втекли з ферми в Данії, можливо — інфіковані COVID-19

Країна готується до спалаху коронавірусу.

2 хв на прочитання01 Грудня 2020, 12:59
Поділитись:

За словами керівника ветеринарних досліджень Данського управління ветеринарії та харчових продуктів Стена Мортенсена, щороку з ферм втікає кілька тисяч норок, пише The Guardian.
«Ми знаємо про це, бо щороку мисливці вбивають кілька тисяч таких норок. Щорічна кількість норок, що втекли, є досить стабільною ... Цього року частина з них могла бути заражена коронавірусом», – сказав він.
Норки-втікачі можуть поширювати коронавірус серед диких тварин, що несе ризик спалаху хвороби у дикій природі і як наслідок, появу нових мутацій, ще більш небезпечних для людей.    

Людський організм стає менш вразливим до інфекції, якщо в нормі вітамін D. Привести його в норму можна переглянувши харчування, а також, додавши до раціону спеціальні вітамінні комплекси.

Нагадаємо, новий штам COVID-19 у норок спочатку був виявлений в Данії. Влада країни знищила близько 2,5 млн тварин, проте в листопаді визнали, що у них немає повноважень для масового вбивства тварин.

Через цю історію навіть пішов з посади міністр.

Пізніше коронавірус знайшли у норок у Франції, Італії, Іспанії, Нідерландах, Швеції та США. В кінці минулого тижня також повідомлялося, що інфекцію запідозрили у норок в Білорусії.

Тим часом в Україні продовжують діяти хутроферми, де тисячі норок перебувають у жахливих умовах. Зоозахисники кажуть, що на цих фермах панують жорстоке ставлення до тварин та повна антисанітарія. Норки вимушені мешкати у вузьких тісних клітках і не мають змогу вільно рухатися. Через це тварини стресують. В умовах закритого простору вони починають агресувати одна на одну. Норки ранять слабших тварин до крові, а потім забивають на смерть і поїдають. Співробітники хутрових ферм ніяк не слідкують за цим. Трапляється, що рештки нутрощів убитих норок не прибирають з кліток із живими тваринами по кілька днів. Усе це створює сприятливі умови для поширення інфекцій серед тварин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Омлет із кукурудзою та зеленою цибулею — простий рецепт
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поєднання, яке може створити гармонійний образ, що привертає увагу та радує око: чудовий мікс для саду (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Добриво для кімнатних рослин Корисні поради
Вирощуємо комплексне добриво для всіх кімнатних рослин: хитрий метод
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Догляд за хаконехлоєю — це приємне та невимушене заняття (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Два роки довкіллєвих реформ в Україні: міністр про збитки природі, законопроекти, реформи та клімат
2 хв на прочитанняВчора
Мер столиці Колумбії запропонував парам приймати душ разом
3 хв на прочитанняВчора
На Прикарпатті судитимуть керівництво лісгоспу за незаконну вирубку лісу на 250 мільйонів гривень
1 хв на прочитанняВчора
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитанняВчора