Догори
Дати відгук

Картопляні млинці із зеленню: новий рецепт із простих інгредієнтів

За бажання без зелені можна обійтися.

2 хв на прочитання11 Жовтня 2022, 07:34
Поділитись:

Зі звичної нам усім картоплі можна готувати тисячі різних страв, які смакуватимуть інакше. Наприклад, такі картопляні млинці із зеленню.

Інгредієнти (на 13 картопляних млинців діаметром 17 см):

картопля — 400 г;

молоко — 300 мл;

яйця — 1-2 шт. (залежно від розміру);

часник — 1-2 зубчики;

цукор — 1 ч. л. без гірки;

сіль — 1 ч. л.;

олія соняшникова — 4 ст. л. + для змащування сковороди;

борошно — 150 г (1 склянка об'ємом 250 мл без гірки);

зелень свіжа (петрушка, зелена цибуля) — 0,5 пучка;

сметана, для подачі (за бажанням) — за смаком.

Приготування.

Картоплю почистити, нарізати шматочками (скибочками) і перекласти у каструлю.

Залити шматочки картоплі водою так, щоб вона лише покривала картоплю. Поставити каструлю на сильний вогонь.

Після закипання води зменшити вогонь, додати 0,5 ч. л. солі і варити картоплю до готовності, близько 20 хвилин.

Злити воду, а відварену картоплю розім’яти на пюре.

До отриманого картопляного пюре додати очищений і подрібнений часник. Всипати 0,5 ч. ложки солі та цукор. Перемішати.

Молоко нагріти. Влити гаряче молоко у картопляне пюре. Добре перемішати.

Додати яйця. Перемішати. Якщо маса вийде не надто однорідною, не страшно.

Влити олію. Перемішати.

Всипати просіяне борошно.

Знову вимішати картопляне тісто віничком до однорідного стану.

Зелень промити, просушити, подрібнити.

Сковороду змастити олією і дуже добре розігріти. (Якщо сковорода буде невеликого діаметру, ніжні млинці малого розміру буде легше перевертати.)

Налити ополоником картопляне тісто на сковороду і круговим рухом розподілити його дном сковороди.

Смажити картопляні млинці на вогні вище середнього.

Поки поверхня млинця не схопилася, посипати зеленню.

Не перевертати млинець доти, доки одна сторона не підрум'яниться. Потім перевернути та підсмажити з іншого боку до золотистості.

Після кожного млинця змащувати сковороду олією.

Подавати картопляні млинці гарячими, зі сметаною.

Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.