Догори
Дати відгук

Картопляні котлети з твердим сиром і солодким перцем — рецепт без м’яса

Дуже смачно подавати котлети зі сметаною.

2 хв на прочитання21 Січня 2023, 15:47
Поділитись:

Картопляні котлети з твердим сиром і солодким перцем готуються в духовці. Якщо ви використовуєте заморожений перець, його потрібно попередньо розморозити, щоб пішла зайва волога.

Інгредієнти:

картопля — 500 г (5 шт.);

перець болгарський (свіжий або заморожений) — 150 г;

сир твердий — 100 г;

цибуля зелена — 50 г (3 шт.);

яйце — 1 шт.;

сухарі панірувальні — 3 ст. ложки;

приправа для картоплі — 1 ч. ложка;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — дрібка.

Приготування.

Очищену картоплю розрізати навпіл (або залишити цілою, якщо бульби невеликі) і залити в каструлі водою. Поставити каструлю на вогонь. Після закипання посолимо (1/2 ч. ложки). Варити картоплю 15-20 хвилин (залежно від сорту та розміру шматочків картоплі).

З готової картоплі злити воду. Дати картоплі трохи охолонути.

Духовку ввімкнути розігріватися до 200 °С.

Тим часом сир натерти на дрібній тертці.

Солодкий перець нарізати дрібними кубиками.

Зелену цибулю дрібно нарізати.

Картоплю натерти на середній тертці та перекласти у глибоку миску.

Туди ж викласти підготовлені сир, перець і цибулю. Всипати приправу для картоплі, мелений перець і сіль (враховуючи, що картоплю вже солили).

Все добре перемішати.

У глибокій тарілці збити яйце.

В іншу тарілку висипати панірувальні сухарі.

Вологими руками сформувати котлети. Обмочити котлети зусібіч у яйці.

Потім обваляти котлети у сухарях.

Деко застелити пергаментом і викласти туди котлети.

Відправити деко у розігріту до 200 °С духовку і запікати котлети 20-25 хвилин.

Через деякий час дістати котлети з духовки.

Перекласти запечені картопляні котлети з сиром і солодким перцем на тарілку та подавати.

Дуже смачно подавати такі котлети зі сметаною.

Також ми розповідали про картопляні котлети з болгарським перцем і сирною начинкою — ситно і смачно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання2 години тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025