- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Картопляні котлети з болгарським перцем і сирною начинкою — ситно і смачно
Картопляні котлети з болгарським перцем і сирною начинкою — ситно і смачно
Ще один спосіб приготувати картоплю так, щоб усі пальчики облизали.
Картопляні котлети з болгарським перцем і сирною начинкою — страва не лише смачна, а й ситна.
Інгредієнти:
картопля — 330 г;
перець солодкий (червоний) — 120 г;
сир твердий — 100 г;
борошно — 100 г;
яйце — 1 шт.;
сухарі панірувальні — 40 г;
петрушка свіжа — 25 г;
олія — 30 мл (2 ст. ложки);
перець чорний мелений — на кінчику ножа (або за смаком);
сіль — 1/2 ч. ложки (або за смаком).
Приготування.
Картоплю (в лушпайках) покласти в каструлю й залити водою. Поставити на вогонь, довести воду до кипіння і відварити картоплю близько 20 хвилин, до готовності.
Картоплю очистити від лушпайок.
Товкачкою розім’яти картоплю на пюре і залишити трохи охолонути.
Солодкий перець очистити від насіння й нарізати маленькими кубиками.
Яйце розбити в миску і злегка збовтати виделкою.
Петрушку дрібно пошаткувати й додати до картопляного пюре.
Потім додати солодкий перець і яйце.
Всипати сіль і чорний мелений перець.
Все перемішати та всипати борошно.
Знову перемішати до однорідності.
Твердий сир натерти на великій тертці.
З одержаної картопляної маси сформувати невеликі кульки.
Кожну картопляну кульку викачати в сухарях.
У середині кульки зробити заглиблення.
У заглиблення покласти натертий сир.
Сформувати кульку так, аби сирна начинка виявилася всередині.
Ще раз викачати кульку в сухарях.
У сковороді розігріти олію і викласти туди картопляні котлети.
Обсмажити котлети на невеликому вогні по 2-4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.
Готові картопляні котлети з сирною начинкою викласти на тарілку та подавати теплими.
Також ми розповідали про саксонські сирники: незвичний рецепт.
Окрім того, ми писали про пісні ажурні млинці на окропі — рецепт без яєць.