Картопляна запіканка — одна з найулюбленіших варіацій запіканок. Ніжна начинка і золотиста хрустка скоринка нікого не залишать байдужими.
Інгредієнти:
пісочне тісто;
картопля — 600 г;
цибуля — 3 шт.;
сир Камамбер або Брі — 500 г;
вершки 18 % жирності — 200 мл;
сіль за смаком;
перець за смаком.
Приготування.
Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками. Відварити у воді або на пару.
На сковороді обсмажити цибулю до золотистої скоринки.
У форму для запікання викласти тісто.
Зверху викласти картоплю, потім цибулю, додати свіжі вершки, сіль і перець.
Зверху викласти нарізаний сир.
Випікати при 180 °С 35-40 хвилин або до рум’яної скоринки.
Також ми розповідали про закусочний картопляний торт із морквою та плавленим сиром — смакота з простих продуктів.
Окрім того, ми писали про гарячі бутерброди з картоплею — легко і швидко готуються на сковороді.