Картопляна запіканка — смакота, яка готується легко з елементарних продуктів

1 хв на прочитання12 Січня 2023, 00:24

Печеться вона 35-40 хвилин або до рум’яної скоринки.

Картопляна запіканка — одна з найулюбленіших варіацій запіканок. Ніжна начинка і золотиста хрустка скоринка нікого не залишать байдужими.

Інгредієнти:

пісочне тісто;

картопля — 600 г;

цибуля — 3 шт.;

сир Камамбер або Брі — 500 г;

вершки 18 % жирності — 200 мл;

сіль за смаком;

перець за смаком.

Приготування.

Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками. Відварити у воді або на пару.

На сковороді обсмажити цибулю до золотистої скоринки.

У форму для запікання викласти тісто.

Зверху викласти картоплю, потім цибулю, додати свіжі вершки, сіль і перець.

Зверху викласти нарізаний сир.

Випікати при 180 °С 35-40 хвилин або до рум’яної скоринки.

Також ми розповідали про закусочний картопляний торт із морквою та плавленим сиром — смакота з простих продуктів.

Окрім того, ми писали про гарячі бутерброди з картоплею — легко і швидко готуються на сковороді.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: