Догори
Дати відгук

Картопляна бабка з грибами по-білоруськи — чудово смакує як у будні, так і на святковому столі

Свіжі лісові гриби можна замінити печерицями.

1 хв на прочитання12 Лютого 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Картопляна бабка з грибами по-білоруськи поєднує прості, але дуже ситні інгредієнти. Вона має хрустку золотисту скоринку зверху та ніжну, ароматну начинку всередині. Така страва чудово смакує як у будні, так і на святковому столі.

У рецепті використовується терта картопля  і свіжі лісові гриби, але їх можна замінити й печерицями.

Інгредієнти:

картопля — 8 шт.;

м’ясний фарш — 300 г;

відварені лісові гриби — 300 г;

цибуля — 2 шт.;

морква — 1 шт.;

сіль, перець — до смаку;

олія — для смаження.

Приготування.

Картоплю почистити та потерти на грубу тертку. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на грубу тертку. Усе підсмажити на олії до м’якості. Додати підсмажені овочі до тертої картоплі, посолити і перемішати.

Відварені лісові гриби підсмажити (якщо використовуєте печериці, попередньо відварювати не потрібно). Змішати підсмажені гриби з фаршем, посолити, поперчити на смак, можна додати зелень або приправи.

У глибоке деко чи пательню налити олії, покласти половину картопляної маси, розрівняти ложкою. Викласти по всій поверхні начинку з фаршу та грибів. Зверху рівномірно накрити другою половиною тертої картоплі. Збризнути поверхню олією.

Запікати бабку в духовці при температурі 180 °C протягом 1 години.

Дістати, порізати на порційні шматки. Подавати страву в гарячому вигляді зі сметаною.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
В Україні з'явиться перший завод з виробництва картоплі фрі: інвестиції та імпортозаміщення
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Ринок свинини на роздоріжжі: ціни стабілізувалися, але можливий раптовий обвал
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Business Evolution
На Тернопільщині відкрили нову птахоферму, що не створює неприємних запахів
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Dandjapiary.com
Бджоли-запилювачі й експортні квоти: як підтримати бджільництво України і навіщо це робити
2 хв на прочитанняВчора
Без українського зерна польські термінали простоюють, а трейдери зазнають збитків
1 хв на прочитання15 Серпня 2025
Масова загибель бджіл на Житомирщині через порушення правил обробки аграрних земель
2 хв на прочитання15 Серпня 2025
АМЕУ пропонує скасувати заборону на перевалку добрив у портах Дунаю
1 хв на прочитання14 Серпня 2025
Чи буде олія по 100 гривень: як аномальна посуха впливає на врожай соняшнику
2 хв на прочитання14 Серпня 2025