Догори
Дати відгук

Картопляна бабка з грибами по-білоруськи — чудово смакує як у будні, так і на святковому столі

Свіжі лісові гриби можна замінити печерицями.

1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Картопляна бабка з грибами по-білоруськи поєднує прості, але дуже ситні інгредієнти. Вона має хрустку золотисту скоринку зверху та ніжну, ароматну начинку всередині. Така страва чудово смакує як у будні, так і на святковому столі.

У рецепті використовується терта картопля  і свіжі лісові гриби, але їх можна замінити й печерицями.

Інгредієнти:

картопля — 8 шт.;

м’ясний фарш — 300 г;

відварені лісові гриби — 300 г;

цибуля — 2 шт.;

морква — 1 шт.;

сіль, перець — до смаку;

олія — для смаження.

Приготування.

Картоплю почистити та потерти на грубу тертку. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на грубу тертку. Усе підсмажити на олії до м’якості. Додати підсмажені овочі до тертої картоплі, посолити і перемішати.

Відварені лісові гриби підсмажити (якщо використовуєте печериці, попередньо відварювати не потрібно). Змішати підсмажені гриби з фаршем, посолити, поперчити на смак, можна додати зелень або приправи.

У глибоке деко чи пательню налити олії, покласти половину картопляної маси, розрівняти ложкою. Викласти по всій поверхні начинку з фаршу та грибів. Зверху рівномірно накрити другою половиною тертої картоплі. Збризнути поверхню олією.

Запікати бабку в духовці при температурі 180 °C протягом 1 години.

Дістати, порізати на порційні шматки. Подавати страву в гарячому вигляді зі сметаною.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: poltava.to
Газопостачання після ракетної атаки на Полтавщині відновили
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: ілюстративне
Блискавична швидкість: міністр фінансів США їде в Україну через рідкісноземельні метали
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: ілюстративне
Боротьба з АЧС: за знайдених мертвими диких кабанів заплатять
1 хв на прочитання3 години тому
Фото з відкритих джерел
Сексуальне й репродуктивне здоров'я: що варто знати чоловікам і жінкам
3 хв на прочитання8 годин тому
Бонсай із сосни: витонченість дикої природи у вашому саду (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
Енергетична незалежність по-звенигородськи: історія підприємця В'ячеслава Голікова
2 хв на прочитанняВчора
Українські ветерани здобули бронзу на Іграх нескорених, але не під своїм прапором
1 хв на прочитанняВчора
В Україні стартує масштабна кампанія вакцинації для запобігання спалахам інфекційних хвороб
1 хв на прочитанняВчора