Догори
Дати відгук

Картопля, запечена в пряженому маслі — простий рецепт

Якщо ви зазвичай смажите чи печете картоплю на олії, вам буде з чим порівняти.

1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Картопля, запечена в пряженому маслі — рецепт, що складається із двох інгредієнтів, а смакує просто неперевершено. Якщо ви зазвичай смажите чи печете картоплю на олії, вам буде з чим порівняти. До того ж пряжене масло дуже корисне.

Інгредієнти:

картопля — 5 шт.;

пряжене масло — 4–5 ст. ложок;

сіль, мелений чорний перець — до смаку;

покришена зелень — до смаку.

Приготування.

Духовку нагріти до 230 °С. Пательню щедро змастити пряженим маслом.

Картоплю вимити, почистити, порізати скибочками завтовшки 3-5 мм.

Рівномірно викласти скибочки картоплі на дно сковороди шарами, кожен посипаючи сіллю, перцем і щедро поливаючи розігрітим пряженим маслом. Поставити на плиту й на середньому вогні обсмажити картоплю хвилин 10. Не перемішувати.

Накрити пательню кришкою та помістити в духовку на півгодини.

Через 30 хв проткнути шматочок картоплини зубочисткою — якщо сирувата, зменшити вогонь і потримати в духовці ще хвилин 7-10.

Перед подачею добре струснути пательню, щоб уся картопля рівномірно вкрилася маслом. Викласти картоплю підсмаженою скоринкою догори. Притрусити покришеною зеленню.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.