Звичайну вівсяну кашу можна приготувати так, що вона перетвориться на десерт. Наприклад, зварити карамельну вівсяну кашу на молоці.
Інгредієнти:
солоко — 300 мл;
пластівці вівсяні (можна швидкого приготування) — 50 г;
цукрова пудра — 35 г;
сіль — 1 щіпка;
масло вершкове — 10 г;
банан стиглий (за бажанням) — 1 шт.
Приготування.
У каструлі або сотейнику з товстим дном з'єднати вівсяні пластівці та цукрову пудру. Перемішати.
Поставити посудину із пластівцями на середній вогонь і нагрівати, періодично помішуючи, до карамелізації цукрової пудри.
Влити трохи гарячого молока. Відразу вливати все молоко не варто, бо воно сильно вируватиме.
Коли вирування стихне, додат миолоко, що залишилося, всипати сіль, перемішати. Довести до кипіння і варити карамельну вівсяну кашу на мінімальному вогні 10-15 хвилин.
Додати в добре загуслу вівсяну кашу вершкове масло, перемішати.
Подавати готову вівсяну карамельну кашу на молоці в гарячому вигляді, за бажанням доповнивши кожну порцію скибочками стиглого банана.
Також ми розповідали про манну кашу на молоці: рецепт без грудочок.