Карамелізовані яблука — простий рецепт незвичайного десерту

1 хв на прочитання08 Березня 2023, 00:31

Вони зазвичай подаються з кулькою морозива.

Карамелізовані яблука — десерт, який готується кілька хвилин.

Інгредієнти:

яблуко — 4 шт.;

вершкове масло — 1 шматочок;

коричневого цукру 2 ст. л.;

мелена кориця — ½ ч. л.;

гвоздика — ½ ч. л.;

ром або коньяк — 30 мл.

Приготування.

Яблука вимити та видалити серцевину. Нарізати дрібними скибочками.

У сковороді розігріти масло. Коли воно розтане, викласти яблука, спеції та цукор. Перемішати й обсмажувати 3 хвилини.

Влити ром і обсмажувати на сильному вогні ще 3 хвилини, поки не вийде густа бурштинова цукрова суміш. Потім прибрати із вогню.

Подавати карамелізовані яблука в гарячому вигляді. Цей десерт зазвичай подається з кулькою морозива.

Також ми писали про смажені яблука з вершковим сиром — смачно, просто і швидко.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: