- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Капустяний салат із буряком і морквою (на зиму)
Капустяний салат із буряком і морквою (на зиму)
Ідеально доповнить м'ясні страви, птицю та різні пісні страви, а також стане гарною закускою.
Узимку капустяний салат із буряком і морквою ідеально доповнить м'ясні страви, птицю та різні пісні страви, а також стане гарною закускою. Із зазначеної кількості продуктів вийде приблизно 2 банки заготовки з об’ємом 500 мл.
Інгредієнти:
біла капуста — 500 г;
буряк — 250 г;
морква — 100 г;
цибуля — 70 г;
червоний перець гострий — кілька кілець (до смаку);
оцет 9 % — 40 мл;
олія — 50 мл;
цукор — 2 чайні ложки;
сіль — 1 чайна ложка з невеликою гіркою;
приправа для моркви по-корейськи — 0,5 ст. столові ложки;
молота паприка — 1 чайна ложка;
чорний перець — 0,5 чайної ложки;
чорний перець горошком — 4 шт.
Приготування.
Зняти верхнє пошкоджене листя з капусти. Нарізати капусту тонкими смужками й покладіть у глибоку миску.
Цибулю очистити й нарізати тонкими півкільцями.
Підготовлену моркву натерти на тертці — звичайній або для моркви по-корейськи. Покласти моркву та цибулю до капусти.
Буряк почистити й натерти на середній тертці або для моркви по-корейськи. Додати до решти овочів.
Додати олію, оцет, цукор, сіль, приправу для моркви по-корейськи, паприку, мелений перець та перець горошком, а також кілька дрібно нарізаних шматочків гострого перцю.
Ретельно перемішати салат руками, злегка розминаючи овочі. Потім залишити салат на 1 годину, щоб овочі пустили сік.
Тим часом підготувати тару. Ретельно вимити банки та кришки в гарячій воді невеликою кількістю соди, потім промити під проточною водою від залишків соди.
Наповнити каструлю водою на третину, покласти в неї кришки. Можна покласти банки безпосередньо в каструлю на кришці з шиєю вниз або поставити на спеціальні ґратки для стерилізації чи для духовки, розміщуючи їх поверх каструлі.
Увімкнути під каструлею середнє нагрівання, довести воду до кипіння та стерилізувати банки з кришками близько 10 хвилин, поки великі краплі води з’являться всередині банок.
Потім перенести банки з кришками на чистий кухонний рушник, дати висохнути.
Через деякий час наповнити стерильні банки салатом.
Покласти рушник на дно об'ємної каструлі. Накрити банки кришками і поставити в каструлю. Налити воду в каструлю приблизно на «плечі» банок. Стерилізувати після кипіння протягом 20 хвилин, вода має злегка кипіти.
Акуратно витягнути банки з каструлі, герметично закрутити кришками.
Повернути банки догори дном, накрити ковдрою чи теплою тканиною. Залишити до повного вистигання (можна на добу).
Капустяний салат із буряком та морквою зберігати в прохолодному темному місці.
Більше новин читайте на GreenPost.