Кабачкова аджика — це смачний і дешевий соус на зиму із цілком доступних продуктів. Рецепт її приготування також нескладний.
Інгредієнти:
кабачок — 400 г;
помідори — 300 г;
перець солодкий — 2 шт.;
перець червоний мелений — 1/2 чайної ложки;
часник — 6 зубчиків;
перець чорний мелений — за смаком;
сіль — 1 чайна ложка;
оцет столовий 9% — 40 мл;
олія — 2 столові ложки.
Приготування.
Кабачок очистити від шкірки. Видалити насіння. Промити помідори. Зрізати місце, де була плодоніжка. З перців видалити насіннєву коробочку. Очистити часникові часточки. Підготувати спеції, олію, оцет.
Овочі нарізати пропорційними шматочками та подрібнити в м'ясорубці.
Масу перелити у каструлю, яку поставити на середній вогонь. Довести до кипіння. Потім вогонь зменшити й тушкувати овочевий склад 30 хвилин, не забуваючи перемішувати.
Маса помітно зменшиться в об’ємі. Засипати спеції, посолити, додати потовчений часник. Влити олію й оцет. Перемішати та проварити ще 15-20 хвилин.
Готову кабачкову аджику перекласти у стерилізовані банки. Закрити кришками. Поставити банки догори дном і накинути на них ковдру. Охолодити, а потім для зберігання переставити у прохолодне місце.
Також ми розповідали про мариновані огірочки з гострим перцем.