Кабачкова аджика з помідорами та перцем — смачно, бюджетно і просто

1 хв на прочитання06 Серпня 2022, 07:37

Зберігати її треба у прохолодному місці.

Кабачкова аджика — це смачний і дешевий соус на зиму із цілком доступних продуктів. Рецепт її приготування також нескладний.

Інгредієнти:

кабачок — 400 г;

помідори — 300 г;

перець солодкий — 2 шт.;

перець червоний мелений — 1/2 чайної ложки;

часник — 6 зубчиків;

перець чорний мелений — за смаком;

сіль — 1 чайна ложка;

оцет столовий 9% — 40 мл;

олія — ​​2 столові ложки.

Приготування.

Кабачок очистити від шкірки. Видалити насіння. Промити помідори. Зрізати місце, де була плодоніжка. З перців видалити насіннєву коробочку. Очистити часникові часточки. Підготувати спеції, олію, оцет.

Овочі нарізати пропорційними шматочками та подрібнити в м'ясорубці.

Масу перелити у каструлю, яку поставити на середній вогонь. Довести до кипіння. Потім вогонь зменшити й тушкувати овочевий склад 30 хвилин, не забуваючи перемішувати.

Маса помітно зменшиться в об’ємі. Засипати спеції, посолити, додати потовчений часник. Влити олію й оцет. Перемішати та проварити ще 15-20 хвилин.

Готову кабачкову аджику перекласти у стерилізовані банки. Закрити кришками. Поставити банки догори дном і накинути на них ковдру. Охолодити, а потім для зберігання переставити у прохолодне місце.

Також ми розповідали про мариновані огірочки з гострим перцем.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: