Догори
Дати відгук

Кабачкова аджика з помідорами та перцем — смачно, бюджетно і просто

Зберігати її треба у прохолодному місці.

1 хв на прочитання06 Серпня 2022, 07:37
Поділитись:

Кабачкова аджика — це смачний і дешевий соус на зиму із цілком доступних продуктів. Рецепт її приготування також нескладний.

Інгредієнти:

кабачок — 400 г;

помідори — 300 г;

перець солодкий — 2 шт.;

перець червоний мелений — 1/2 чайної ложки;

часник — 6 зубчиків;

перець чорний мелений — за смаком;

сіль — 1 чайна ложка;

оцет столовий 9% — 40 мл;

олія — ​​2 столові ложки.

Приготування.

Кабачок очистити від шкірки. Видалити насіння. Промити помідори. Зрізати місце, де була плодоніжка. З перців видалити насіннєву коробочку. Очистити часникові часточки. Підготувати спеції, олію, оцет.

Овочі нарізати пропорційними шматочками та подрібнити в м'ясорубці.

Масу перелити у каструлю, яку поставити на середній вогонь. Довести до кипіння. Потім вогонь зменшити й тушкувати овочевий склад 30 хвилин, не забуваючи перемішувати.

Маса помітно зменшиться в об’ємі. Засипати спеції, посолити, додати потовчений часник. Влити олію й оцет. Перемішати та проварити ще 15-20 хвилин.

Готову кабачкову аджику перекласти у стерилізовані банки. Закрити кришками. Поставити банки догори дном і накинути на них ковдру. Охолодити, а потім для зберігання переставити у прохолодне місце.

Також ми розповідали про мариновані огірочки з гострим перцем.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Запуск ринку землі не передбачає скасування права на безоплатну приватизацію землі
Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку проведення інвентаризації земель»
1 хв на прочитання4 години тому
Стало відомо, скільки Україна експортувала зернових, зернобобових, олійних і продуктів їх переробки минулого місяця
3 хв на прочитання6 годин тому
Виділено понад 44 млн грн на програми грантів з розвитку переробного бізнесу
2 хв на прочитання9 годин тому
Мариновані кабачки з кетчупом Чилі: смачна закуска на зиму
4 хв на прочитання10 годин тому
Один рецепт пирога на всі ягоди та фрукти: просто, швидко і смачно
1 хв на прочитання12 годин тому
Смачніше за будь-який кетчуп: гостра заготовка на зиму
1 хв на прочитанняВчора
Помідори з морквяним бадиллям — рецепт консервації, який уже отримав популярність
2 хв на прочитанняВчора
 Як продовжити свіжість білого і чорного хліба, не заморожуючи його
2 хв на прочитанняВчора