Це не просто паста, а справжній концентрат італійських смаків. Вона стане чудовою основою для супів, соусів чи піци.
Інгредієнти.
стиглі помідори — 2 кг;
часник — 2-3 зубчики;
свіжий базилік — пучок;
сушений орегано — 1 ст. л.;
сіль — 1 ст. л.;
цукор — 1 ч. л.;
чорний перець — до смаку.
Приготування.
Помідори помити, зробити надрізи і опустити на хвилину в окріп, потім зняти шкірку. Нарізати помідори на шматочки.
Перекласти помідори в каструлю і тушкувати на слабкому вогні, поки вони не стануть м'якими. Протерти масу через сито або збити блендером.
Отримане пюре повернути у каструлю і варити на повільному вогні 30-40 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Додати дрібно нарізаний часник, базилік, орегано, сіль, цукор і перець.
Варити ще 10 хвилин. Гарячу пасту розлити по стерилізованих банках і закатати.
Більше рецептів читайте на GreenPost.