«Італійська» томатна паста на зиму: рецепт з базиліком та орегано

1 хв на прочитання6 годин тому
Зображення ілюстративне. Фото: Shuba.life.

Рецепт, що зробить вашу піцу та соуси ідеально ароматними.

Це не просто паста, а справжній концентрат італійських смаків. Вона стане чудовою основою для супів, соусів чи піци.

Інгредієнти.

стиглі помідори — 2 кг;

часник — 2-3 зубчики;

свіжий базилік — пучок;

сушений орегано — 1 ст. л.;

сіль — 1 ст. л.;

цукор — 1 ч. л.;

чорний перець — до смаку.

Приготування.

Помідори помити, зробити надрізи і опустити на хвилину в окріп, потім зняти шкірку. Нарізати помідори на шматочки.

Перекласти помідори в каструлю і тушкувати на слабкому вогні, поки вони не стануть м'якими. Протерти масу через сито або збити блендером.

Отримане пюре повернути у каструлю і варити на повільному вогні 30-40 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Додати дрібно нарізаний часник, базилік, орегано, сіль, цукор і перець.

Варити ще 10 хвилин. Гарячу пасту розлити по стерилізованих банках і закатати.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: