Догори
Дати відгук

ІТ-менеджер встановив агро-рекорд: зібрав понад тисячу помідорчиків з одного куща

Британець вивчав наукові дослідження, аналізував ґрунт і змінював дозування добрив.

1 хв на прочитання21 Квітня 2022, 12:30
Поділитись:

Британський фермер Дуглас Сміт із міста Хартфордшир встановив черговий “томатний” рекорд.Цікаво, що вирощування рослин для Дугласа – лише захоплення. Чоловік працює ІТ-менеджером.

Він виростив кущ з найбільшою кількістю помідорів чері – 1269. Раніше чоловік встановив ще кілька рекордів з вирощування томатів, повідомляє SEEDS.

Попередній рекорд за кількістю помідорів, зібраних з одного куща також встановив Дуглас Сміт. Десять років тому він виростив 488 томатів чері на одному кущі. З того часу рекорд не був перевершений, поки сам фермер не встановив нового.

Для того, щоб досягти такого результату з томатами, британець вивчав наукові дослідження, аналізував ґрунт і змінював дозування добрив.

Також у 2020 році Дуглас Сміт встановив рекорд Великобританії, виростивши найбільший помідор в країні. Вага рекордсмена склала 3,106 кілограма (6,85 фунта). Утім, рекорд міжнародного масштабу у цій номінації британцеві поки що не вдалося встановити. Найбільший помідор у світі виростив американець Ден Сазерленд. Його томат-рекордсмен важив 10 фунтов 12,7 унции, або 4,896 кілограма. Уже протягом десяти років нікому не вдається перевершити це аграрне досягнення.

Цікавий факт: Помідори чері не лише смачні та корисні, але й різноманітні. Наприклад, у США вивели томати зі смаком меду, а в Німеччині – фіолетові ГМО-помідори сорту Sicilian Rouge High GABA. Останні містять вчетверо або й уп’ятеро більше гамма-аминоолійної кислоти, ніж звичайні помідори, тому допомагають запобігати підвищенню кров’яного тиску.

До слова, національний український продукт суттєво підскочив в ціні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.