Господині, що люблять закривати на зиму овочеві заготовки без оцту , оцінять цей рецепт гідно. Яскрава ікра з помідорів та солодкого перцю не потребує використання цього інгредієнта. Завдяки довгому тушінню овочів заготівля відмінно зберігається протягом цілого року без додавання столового чи фруктового оцту.
Щоб закуска мала чудову консистенцію, радимо брати тільки м’ясисті плоди . М’якуш помідорів не повинен бути надто соковитим. Що ж до солодкого перцю, то його потрібно брати з дуже товстими стінками.
Ви можете зробити смак томатної ікри цікавішим, додавши до основних інгредієнтів сушену зелень (петрушку або базилік). Цей додатковий компонент надасть закусці чудового аромату, перед яким неможливо буде встояти.
Інгредієнти
Кроки
Друк
Ливаємо в казан або в каструлю з товстим дном олію. Розігріваємо його. Обсмажуємо цибулю до мʼякості та легкої золотистості (на сильному вогні).
Після закипання зменшуємо вогонь до помірного. Накриваємо овочеву маску кришкою та тушимо 40 хвилин.
Очищаємо та дрібно нарізаємо часник. Додаємо часник, цукор, чорний мелений перець та сіль до тушкованих овочів. Добре все перемішуємо.
Збільшуємо вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Розкладаємо гарячу овочеву суміш по простерилізованим банкам і закатуємо їх. Перевертаємо банки та укутуємо рушниками. Залишаємо так до повного остигання.
Томатна ікра з солодким перцем виходить настільки смачною, що її можна їсти ложкою прямо з баночки. Також ця закуска служить чудовою овочевою намазкою на хлібець.