Ідеальний домашній майонез для салатів: приготувати за цим рецептом точно вийде у кожного
Домашній майонез готується дуже буквально за лічені хвилини.
Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати найсмачніший майонез, який відмінно підійде, як заправка до салатів, добавка до закусок та бутербродів.
Домашній майонез готується дуже буквально за лічені хвилини. Це можна зробити одночасно із приготування салатів. Для його приготування знадобиться занурювальний блендер.
СПИСОК НЕОБХІДНИХ ІНГРЕДІЄНТІВ:
- яйце – 1 шт;
- олія соняшникова рафінована – 140 мл;
- олія оливкова без запаху – 70 мл;
- гірчиця – 0,5 ч. л.;
- сік лимона або яблучний оцет – 1 ст.
- цукор – 1 ч.л.;
- сіль – 0,5 ч.л
Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
ПРИСТУПАЄМО ДО ПРИГОТУВАННЯ МАЙОНЕЗУ:
У чашу блендера або будь-яку іншу високу ємність розбиваємо яйце, додаємо гірчицю, цукор, сіль, сік лимона.
Починаємо збивати занурювальним блендером на невеликих обертах, не піднімаючи його високо.
Потім тоненькою цівкою вливаємо олію, не перестаючи збивати.
Збільшуємо обороти, збиваємо ще 3-5 хвилин. Майонез почне біліти і загускати прямо на очах.
Готовий майонез перекладаємо у банку та закриваємо кришкою.
Термін зберігання готового продукту – 5 днів. Зберігати домашній майонез потрібно в холодильнику у закритій тарі.
Приготовлений за цим рецептом домашній майонез буде смачнішим за будь-який магазинний соус, переконайтеся самі!
Лайфхак! Щоб нанести майонез сіточкою, перекладіть його в пакет, а потім зріжте куточок. Все просто!