Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • «Ідеального продукту для пізнього вечірнього перекусу не існує»: що можна з’їсти на ніч, якщо опанував голод

«Ідеального продукту для пізнього вечірнього перекусу не існує»: що можна з’їсти на ніч, якщо опанував голод

Можна вибрати свій варіант.

2 хв на прочитання26 Листопада 2023, 22:04
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Найкраще обійтися без перекусів на ніч, оскільки ідеального продукту для пізнього вечірнього перекусу не існує. Про це розповідає Телеграм-канал «Я вимагаю для тебе авокадо», пропонуючи обговорити та зважити можливі варіанти.

Яблука та більшість інших сирих фруктів і овочів містять кислоти, які можуть подразнювати слизову оболонку шлунка та посилювати апетит.

Вуглеводи на ніч не потрібні просто тому, що вві сні енергію не буде куди витрачати. Вони будуть зайвими. Плюс відбувається викид інсуліну, хоча вночі має бути лише невелика базальна секреція інсуліну.

Будь-які білкові продукти — також не ідеальний вибір. По-перше, джерела білка затримуються в шлунку довше за інші продукти. Розщеплення білків відбувається саме в шлунку, тому потрібен додатковий час. Особливо довго у шлунку затримається м'ясо. Навантаження на травний тракт буде тривалим, а вночі це зовсім не потрібно.

По-друге, білкові продукти теж викликають викид інсуліну.

Жири теж важкі для травлення — хоча б тому, що вони задіяні в роботі не тільки підшлункову залозу, а й печінку з жовчним міхуром. А отже, спокій нам (і нашій системі травлення) навіть і не насниться.

Що ж залишається? Насамперед повноцінна вечеря за 2-3 години до сну. Більшості людей вечеря в 300 ккал буде надто мізерною.

Якщо не вийде, слід вибрати для вечірнього перекусу нежирні білкові продукти. Дослідним шляхом можна з'ясувати, які з них не заважають сну. Кожен матиме свої переваги.

Можна овочі, але запечені. З сирих овочів огірки — завжди безвідмовний варіант. Толку від них особливо немає, це, в основному, вода. Але й шкоди також не буде. Селера теж має невелику калорійність і складається, в основному, з води, але вона стимулює апетит, тому це гарний вибір для ранкових прийомів їжі.

Ми вже писали про те, що можна з’їсти перед сном: дієтолог назвав найкращі продукти для нічних перекусів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost