Ікра з буряка на зиму — це і закуска, і coyc, і заправка для борщу, і намазка. Готується вона з дуже простих продуктів і не вимагає якихось кулінарних навичок.
Інгредієнти:
буряк (очищений) — 1,5 кг;
цибуля (очищена) — 500 г;
олія соняшникова — 125 мл;
сіль — 2 ст. ложки (без верху);
цукор — 100 г;
перець мелений (за смаком);
паприка — ½ ст. ложки;
коріандр мелений — ½ ст. ложки;
перець гострий (за смаком);
оцет 9 % — 2 ст. ложки.
Приготування.
Скласти буряк у велику каструлю, залити водою і відварити протягом 30 хвилин. Воду злити, буряк повністю остудити.
Цибулю бажано нарізати дуже дрібно.
Приготувати спеції та кашу з сіллю.
У великій каструлі з товстим дном розігріти соняшникову олію.
Додати цибулю і дуже добре її обсмажити.
Подрібнити буряк.
Додати до цибулі натертий буряк.
Тепер додати сіль, цукор, спеції й оцет, добре перемішати.
Поставити бурякову ікру на вогонь. Довести до кипіння і тушкувати, постійно помішуючи, 20 хвилин.
Гарячу ікру розкласти по сухих банках, закрити кришками, перевернути банки і залишити до повного охолодження.
Також ми розповідали про найсмачнішу кабачкову ікру на зиму: смак, як у дитинстві.