Догори
Дати відгук

І закуска, і coyc, і заправка для борщу, і намазка: рецепт ікри з буряка на зиму

Готується з дуже простих продуктів.

1 хв на прочитання09 Жовтня 2023, 00:36
Поділитись:

Ікра з буряка на зиму — це і закуска, і coyc, і заправка для борщу, і намазка. Готується вона з дуже простих продуктів і не вимагає якихось кулінарних навичок.

Інгредієнти:

буряк (очищений) — 1,5 кг;

цибуля (очищена) — 500 г;

олія соняшникова — 125 мл;

сіль — 2 ст. ложки (без верху);

цукор — 100 г;

перець мелений (за смаком);

паприка — ½ ст. ложки;

коріандр мелений — ½ ст. ложки;

перець гострий (за смаком);

оцет 9 % — 2 ст. ложки.

Приготування.

Скласти буряк у велику каструлю, залити водою і відварити протягом 30 хвилин. Воду злити, буряк повністю остудити.

Цибулю бажано нарізати дуже дрібно.

Приготувати спеції та кашу з сіллю.

У великій каструлі з товстим дном розігріти соняшникову олію.

Додати цибулю і дуже добре її обсмажити.

Подрібнити буряк.

Додати до цибулі натертий буряк.

Тепер додати сіль, цукор, спеції й оцет, добре перемішати.

Поставити бурякову ікру на вогонь. Довести до кипіння і тушкувати, постійно помішуючи, 20 хвилин.

Гарячу ікру розкласти по сухих банках, закрити кришками, перевернути банки і залишити до повного охолодження.

Також ми розповідали про найсмачнішу кабачкову ікру на зиму: смак, як у дитинстві.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитання4 години тому
Фото: Ukr.media
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитання12 годин тому
Міжнародний день цільного зерна: користь, наукові дані та актуальність для України
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитання16 годин тому
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитання17 годин тому
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитанняВчора
Від теорії до інновацій: у Києві відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
2 хв на прочитанняВчора
Дев'ять областей України повністю завершили сівбу озимих зернових культур
1 хв на прочитанняВчора