Догори
Дати відгук

Хитрощі для швидкого порядку. Три корисні поради, які полегшать прибирання будинку

Зробити роботу, яку ви відкладали, набагато простіше.

2 хв на прочитання04 Лютого 2023, 20:00
Поділитись:

Прибирання вашого будинку часто може бути останнім, що ви хочете робити, тому наявність надійного лайфхака, що дозволяє швидко позбутися бруду, не тільки спрощує прибирання, але й робить його приємнішим. Від блискучого душу до пилозахисних жалюзі — ось кілька корисних порад та прийомів для роботи по дому.

Душ

Розводи на двері душа складно видалити? Замість того, щоб боротися з цим, коли їх стає занадто багато, спробуйте тримати корисний інструмент у своїй ванній, щоб не відставати від роботи. У багатьох магазинах продаються багаторазові мочалки та губки, які дозволяють прикріпити губку до одного кінця ручки та наливати миючий засіб у саму ручку. Вона призначена для миття посуду в кухонній раковині, але це неоціненний предмет, який можна тримати і в душі.

Наповніть половину ручки улюбленим засобом для миття посуду, а іншу половину наповніть білим оцтом (але не додавайте оцет, якщо в душі є мармур). Рідина для миття посуду розчиняє мильну піну в душі, а оцет творить дива на скляних дверях. Тримайте його в душі і протирайте поверхні після того, як закінчите миття. Просто змийте його водою з душу та насолоджуйтесь блискучим душем. Це займає всього хвилину, але усуває необхідність регулярного глибокого очищення.

Жалюзі

Є багато гаджетів, які ви можете купити, щоб допомогти вам очистити ваші жалюзі, особливо, якщо це горизонтальні або вертикальні жалюзі, які можуть легко збирати пил. Однак заощаджуйте свої гроші і натомість полізайте в ящик для шкарпеток. Помістіть руку в шкарпетку (перевірте, що вона змочений водою або очищаючим розчином на ваш вибір) і міцно візьміться за планки. Протріть рукою жалюзі, збираючи пил на ходу.

Деякі покупні гаджети виглядають як щипці з наконечниками з мікрофібри. Також швидко помити жалюзі можна і за допомогою кухонного начиння. Оберніть кінці кухонних щипців одягом (мікрофібра краще, але підійде будь-який) і прикріпіть їх до жалюзі, тягнучи за собою пил. Це хороша альтернатива методу з носком, якщо у вас проблеми з хватом.

Пил

Це може здатися очевидним, але у вашому будинку багато запорошених місць, з якими можна впоратися за допомогою пилососа. Верхня частина кухонних шаф? Візьміть вакуум. Бажаєте освіжити свій матрац? Насипте на нього трохи соди і пропилососьте за годину. Це працює і з диванами, кріслами та подушками. Використовуючи насадку-щітку, ви можете витирати пил із книг, абажурів та інших предметів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитання38 хвилин тому
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитаннягодина тому
Сьогодні 26 квітня Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання2 години тому
Тернопіль Прикордонна служба Артефакт
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитання3 години тому
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання5 годин тому
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання11 годин тому
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання12 годин тому