Хурма, фарширована вівсянкою, сухофруктами та горіхами, готується в духовці.
Для цієї незвичайної страви хурму слід вибирати щільну. Вівсяні пластівці потрібні швидкого приготування. Вершкове масло має бути розм'якшеним, тому треба заздалегідь дістати його з холодильника.
Інгредієнти:
хурма — 600 г (2 шт.);
фундук — 20 г;
фініки — 25 г;
вівсяні пластівці — 15 г;
мед — 35 г;
масло вершкове — 15 г (1 ст. ложка);
борошно — 3 г;
мускатний горіх мелений — 1 дрібка;
сіль — 1 дрібка.
Приготування.
Розігріти духовку до 175 °С.
Хурму добре промити й обсушити паперовим рушником. Акуратно ножем видалити чашолистки.
Із того боку, де були чашолистки, встановити хурму на дошку і зрізати верхівку. Чайною ложечкою вишкребти м'якоть.
Фундук нарізати невеликими шматочками і пересипати в глибоку миску.
Фініки очистити від кісточки, нарізати кубиками та додати до горіхів.
Всипати вівсяні пластівці та перемішати.
Додати мед, борошно, розм'якшене вершкове масло, сіль і мускатний горіх. Перемішати.
Заповнити начинкою хурму.
Деко або форму для запікання застелити пергаментом і викламти фаршировану хурму. Накрити капелюшками хурму.
Запікати хурму в розігрітій до 175 °С духовці 15-20 хвилин. Хурма має стати м'якшою.
Хурма, фарширована вівсянкою, сухофруктами та горіхами, готова.
Подавати до солодкого столу. Смачно і в теплому, й у холодному вигляді.
Також ми розповідали про тости з твердим сиром і зеленню у вівсяній паніровці — швидко і смачно.