Хурма, фарширована вівсянкою, сухофруктами та горіхами — незвичайний сніданок у духовці

1 хв на прочитання31 Грудня 2022, 07:41

Смачно і в теплому, й у холодному вигляді.

Хурма, фарширована вівсянкою, сухофруктами та горіхами, готується в духовці.

Для цієї незвичайної страви хурму слід вибирати щільну. Вівсяні пластівці потрібні швидкого приготування. Вершкове масло має бути розм'якшеним, тому треба заздалегідь дістати його з холодильника.

Інгредієнти:

хурма — 600 г (2 шт.);

фундук — 20 г;

фініки — 25 г;

вівсяні пластівці — 15 г;

мед — 35 г;

масло вершкове — 15 г (1 ст. ложка);

борошно — 3 г;

мускатний горіх мелений — 1 дрібка;

сіль — 1 дрібка.

Приготування.

Розігріти духовку до 175 °С.

Хурму добре промити й обсушити паперовим рушником. Акуратно ножем видалити чашолистки.

Із того боку, де були чашолистки, встановити хурму на дошку і зрізати верхівку. Чайною ложечкою вишкребти м'якоть.

Фундук нарізати невеликими шматочками і пересипати в глибоку миску.

Фініки очистити від кісточки, нарізати кубиками та додати до горіхів.

Всипати вівсяні пластівці та перемішати.

Додати мед, борошно, розм'якшене вершкове масло, сіль і мускатний горіх. Перемішати.

Заповнити начинкою хурму.

Деко або форму для запікання застелити пергаментом і викламти фаршировану хурму. Накрити капелюшками хурму.

Запікати хурму в розігрітій до 175 °С духовці 15-20 хвилин. Хурма має стати м'якшою.

Хурма, фарширована вівсянкою, сухофруктами та горіхами, готова.

Подавати до солодкого столу. Смачно і в теплому, й у холодному вигляді.

Також ми розповідали про тости з твердим сиром і зеленню у вівсяній паніровці — швидко і смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: