Хрусткі огірки смакуватимуть всю зиму: корисний секрет від умілих господинь
Зробити їх хрусткими допоможе простий бабусин секрет.
Наразі сезон огірків просто у розпалі і кожна господиня турбується про те, аби засолити чи замаринувати огірочки на зиму. У холодний зимовий день огірочки стануть чудовою закускою до будь-якої страви. Главред поділився, як підготувати огірки до маринування.
Часто буває так, що взимку відкриваєш баночку з огірками, а вони виявляються зовсім не хрусткими. До того ж, всередині огірків великі порожнечі. Впоратися із цією проблемою допоможе простий бабусин секрет. Виявляється, що огірки потрібно замочувати. Якщо ви не знаєте, навіщо замочувати огірки перед маринуванням, то ось відповідь – цей простий трюк допоможе зробити огірки неймовірно хрусткими. Окрім того, під час замочування з них піде гіркота.
Пам'ятайте, що огірки, які були куплені, а не зібрані на грядці, обов'язково потрібно замочувати. Справа в тому, що під час зберігання на продуктових складах огірки втрачають частину вологи. Саме замочування допомагає реанімувати огірки. Не дивуйтеся, якщо огірки виглядають ідеально. Їх все одно потрібно замочувати. Якщо ви не знаєте, чи можна солити огірки, якщо вони лежали в холодильнику, то відповідь на це питання очевидна – можна, якщо попередньо замочити їх у холодній воді.
Замочувати огірки потрібно довго, тому на цю процедуру не варто шкодувати свій час. Господині часто запитують, скільки можна тримати огірки у воді. Зазвичай на замочування йде не менше 7 годин. Тому можете сміливо замочити огірки на ніч, а зранку приступати до соління чи маринування.
Перед маринуванням огірків на зиму є ще один важливий момент, на який варто звернути увагу. Якщо ви роздумуєте, чи потрібно обрізати огірки перед консервацією, то можете не витрачати на це час. Зазвичай, кінчики відрізають для того, аби огірки швидше промаринувалися. Але якщо ви готуєте консервацію на зиму, то огірки у будь-якому разі промаринуються в банці.