- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Хрусткі мариновані кабачки на зиму без стерилізації
Хрусткі мариновані кабачки на зиму без стерилізації
Зберігати таку заготовку можна навіть при кімнатній температурі.
Мариновані кабачки – це цікава закуска до вашого столу. Тому пропонуємо найелементарніший рецепт приготування цієї страви.
Інгредієнти: Вишня, Вода, Гірчиця, Кабачки, Кріп, Лавровий лист, Оцет, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком.
Для приготування треба взяти:
- 2 кабачка;
- 2 зубчики часнику;
- 2 парасольки кропу;
- 2 листочка вишні;
- 4 горошинки чорного перцю;
- 1 чайну ложку гірчиці у вигляді насіння;
- 0,5 літра води;
- 1 чайну ложку солі;
- 2 чайні ложки цукру;
- 50 мілілітрів 9-% оцту.
Цього вистачить на 2 півлітрові банки кабачків.
Як маринувати кабачки на зиму
Візьміть стерилізовані банки. На дно покладіть листочки вишні (для хрумкості кабачків), зелень, перець, часник, парасольки кропу.
Далі візьміть кабачки з тонкою шкіркою, поріжте їх кружальцями товщиною 1 сантиметр та складіть в банки.
Далі доведіть до кипіння воду, залийте нею кабачки і лишить на 15 хвилин. Потім злийте, знову доведіть до кипіння, залийте на 10 хвилин. Далі злийте і додайте гірчицю, сіль, цукор, перець. Доведіть маринад до кипіння.
Зразу ж залийте його в банку, закатайте стерилізованими кришками, переверніть тару догори дном, закутайте ковдрою чи рушниками та лишіть до ранку.
Зберігати таку заготовку можна навіть при кімнатній температурі. Смакуйте хрумкі кабачки і насолоджуйтеся їх чудовим смаком.
До слова, фантастично смачний суп з сочевицею: два прості рецепти приготування.