Догори
Дати відгук

Хрусткі картопляні палички: простий і смачний рецепт

Картоплю потрібно відварити до готовності

1 хв на прочитання15 Січня 2023, 18:20
Поділитись:

Як результат, ми маємо смачну закуску для різноманітних занять.

Інгредієнти для картопляних паличок:

  • картопля – 7 шт.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • копчений сир – 80 г;
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.;
  • картопляний крохмаль – 4 ст. л.;
  • паприка – ½ ч. л.;
  • петрушка – пучок.

Приготування картопляних паличок:

Картоплю потрібно відварити до готовності, охолодити та очистити від шкірки. Підготовлений овоч необхідно потовкти за допомогою товкача в консистенцію пюре.

Шинкуємо петрушку, подрібнюємо на середніх зубцях терки копчений сир. Додаємо петрушку та сир у тару з картопляним пюре. Посипаємо суміш сіллю, паприкою та чорним меленим перцем, ретельно перемішуємо.

Добавляємо в картопляну масу крохмаль, замішуємо типу тісто. Розкочуємо на столі рівний пласт із картопляної маси завтовшки — 3 мм. Нарізаємо коржик на довгі і тонкі смужки.

На сковороді розігріваємо велику кількість олії (100 мл). Викладаємо на дно картопляні палички та обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки з усіх боків.

Наприклад, це добрий варіант снеку для перегляду фільмів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost