- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Хрусткі картопляні палички: простий і смачний рецепт
Хрусткі картопляні палички: простий і смачний рецепт
Картоплю потрібно відварити до готовності
Як результат, ми маємо смачну закуску для різноманітних занять.
Інгредієнти для картопляних паличок:
- картопля – 7 шт.;
- сіль – ½ ч. л.;
- копчений сир – 80 г;
- перець чорний мелений – 1/2 ч. л.;
- картопляний крохмаль – 4 ст. л.;
- паприка – ½ ч. л.;
- петрушка – пучок.
Приготування картопляних паличок:
Картоплю потрібно відварити до готовності, охолодити та очистити від шкірки. Підготовлений овоч необхідно потовкти за допомогою товкача в консистенцію пюре.
Шинкуємо петрушку, подрібнюємо на середніх зубцях терки копчений сир. Додаємо петрушку та сир у тару з картопляним пюре. Посипаємо суміш сіллю, паприкою та чорним меленим перцем, ретельно перемішуємо.
Добавляємо в картопляну масу крохмаль, замішуємо типу тісто. Розкочуємо на столі рівний пласт із картопляної маси завтовшки — 3 мм. Нарізаємо коржик на довгі і тонкі смужки.
На сковороді розігріваємо велику кількість олії (100 мл). Викладаємо на дно картопляні палички та обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки з усіх боків.
Наприклад, це добрий варіант снеку для перегляду фільмів.