Холодний йогуртовий «суп» із персиками та вівсяними пластівцями: простий рецепт сніданку

2 хв на прочитання07 Листопада 2022, 07:13

Готується він швидко, але після приготування страву потрібно охолодити.

Якщо зранку вашому шлунку хочеться чогось легкого, можна приготувати холодний йогуртовий «суп» із персиками та вівсяними пластівцями.

Інгредієнти:

молоко — 360 мл;

йогурт — 180 г;

персики — 150-200 г;

лимон (для соку) — 1 шт. або лимонний сік — 2 ст. ложки;

пластівці вівсяні — 80 г;

мед — 40 г;

цукор — 30 г (або за смаком);

ванільний цукор — 1 ч. ложка (5 г).

Приготування.

Молоко найкраще заздалегідь дістати із холодильника — воно має бути кімнатної температури.

Вівсяні пластівці злегка порубати ножем.

З лимона вичавити приблизно 2 ст. ложки соку (30 мл).

У мисці з'єднати молоко та лимонний сік.

Перемішати та залишити при кімнатній температурі приблизно на 15 хвилин. За цей час молоко скваситься.

Суху сковороду добре розігріти на середньому вогні. Всипати вівсяні пластівці і, постійно помішуючи, обсмажувати приблизно 3-4 хвилини.

Потім додати мед. Перемішати та зменшити вогонь до мінімуму.

Продовжуючи помішувати, обсмажувати пластівці з медом приблизно 3 хвилини. Пластівці просочаться медом, підсохнуть і стануть трохи хрусткими.

У сквашене молоко додати йогурт.

Потім додати цукор і ванільний цукор.

Перемішати до повного розчинення цукру. За бажання можна збити міксером на високих обертах приблизно 1-2 хвилини.

Відправити суп у холодильник мінімум на 30 хвилин, до повного охолодження.

Персики вимити й обсушити. Розрізати навпіл, видалити кісточку і нарізати часточками чи кубиками.

Готовий йогуртовий суп розлити по тарілках. У кожну тарілку додати приблизно 2 ст. ложки вівсяних пластівців і трохи нарізаного персика.

Також ми розповідали про смажені манники з начинкою з сиру та родзинок.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: