Компот зі смородини та порічок — страва дуже проста, але такий рецепт має свою «родзинку» — смородинове листя. Окрім того, такий компот можна закрити на зиму.
Інгредієнти:
вода;
цукор — 300 г;
смородина — 300 г;
порічки — 300 г;
2-3 великі листочки чорної смородини.
Приготування.
У каструлю з киплячою водою всипати цукор. Додати ягоди та листя, проварити 5–10 хвилин після закипання й остудити під кришкою.
Як заготовити такий компот на зиму?
Закип'ятити воду. Викласти всі ягоди та промите листя в банку. Залити їх киплячою водою. Закрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
Потім перелити рідину з банки в каструлю. Всипати цукор і довести до кипіння. Залити сиропом ягоди і закрутити банку.
Також ми розповідали про кріп на зиму: просто, дешево й корисно.