Хоч зараз, хоч на зиму: компот зі смородини та червоних порічок із листям

1 хв на прочитання19 Липня 2022, 21:33

Рецепт простий і з «родзинкою».

Компот зі смородини та порічок — страва дуже проста, але такий рецепт має свою «родзинку» — смородинове листя. Окрім того, такий компот можна закрити на зиму.

Інгредієнти:

вода;

цукор — 300 г;

смородина — 300 г;

порічки — 300 г;

2-3 великі листочки чорної смородини.

Приготування.

У каструлю з киплячою водою всипати цукор. Додати ягоди та листя, проварити 5–10 хвилин після закипання й остудити під кришкою.

Як заготовити такий компот на зиму?

Закип'ятити воду. Викласти всі ягоди та промите листя в банку. Залити їх киплячою водою. Закрити кришкою і залишити на 15 хвилин.

Потім перелити рідину з банки в каструлю. Всипати цукор і довести до кипіння. Залити сиропом ягоди і закрутити банку.

Також ми розповідали про кріп на зиму: просто, дешево й корисно.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: