Цей хліб із червоної сочевиці багатий білком, що буде корисно для людей, які дотримуються правил правильного харчування. Його можуть їсти люди, які страждають на непереносимість глютена. Крім того, такий хліб не впливає на стрибки цукру, що важливо при виборі продуктів для діабетиків. Він пухкий, але не ватний, пористий, але не крихкий, як більшість сортів магазинного. Вологий, але не сирий, довго не сохне. Хліб можна заморожувати і після розморожування він як свіжий.
Склянка об'ємом 200 мл використовується для вимірювання продуктів.
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю замочити на ніч, або мінімум на 4-5 годин. Відцідити, промити, збити блендером, додавши псиліум, сіль, яйця, олію, йогурт або його аналоги. У вимішане тісто консистенцією як сметана додати соду і оцет, і ще раз ретельно вимісити блендером. Додати наповнювач: волоські горіхи, насіння льону чи гарбуза, за смаком.
Пересипати у нероз'ємну форму, простелену силіконізованим пергаментом. Випікати у розігрітій до 190 грасів духовці 50 хв - 1 год 10 хв, залежно від вологості тіста. Перевіряти після 50 хв випікання дерев'яною паличкою. Готовому хлібу дати вистигнути у духовці.
Більше новин читайте на GreenPost.