Догори
Дати відгук

Хірург-флеболог назвав нетипові симптоми тромбозу

Ці згустки можуть ускладнювати рух крові,

1 хв на прочитання03 Січня 2023, 20:28
Поділитись:

Хірург-флеболог Армен Авакян назвав явні та неочевидні, нетипові симптоми тромбозу. Тромби – згустки крові, що утворюються в артеріях та венах.

Ці згустки можуть ускладнювати рух крові, наслідком є ​​оніміння, біль, похолодання кінцівок. Або тромб може повністю закупорити вену чи артерію. Якщо утворився тромб у вені, можна помітити набухання, почервоніння і ущільнення шкіри в цьому місці.

«У разі поразки глибоких вен нога набуває синюшного кольору. Якщо на посинілу область трохи натиснути пальцем і відпустити — залишиться біла пляма», — зазначив флеболог.

Це очевидні ознаки тромбозу. Нетиповими, і тому небезпечнішими, є підвищення температури, загальне нездужання, слабкість, озноб.

Така симптоматика може бути при інших хворобах, тому про те, що прогресує тромбоз, хворий здогадується не відразу. "У разі виникнення тромбу в судинах, що йдуть до мозку, з'являються головний біль та запаморочення, розлад мови. При тромбі у серці трапляється інфаркт.

Його можна розпізнати за сильними хворобливими відчуттями в ділянці грудної клітки.

Для артеріального тромбозу характеру різкий пульсуючий біль у місці закупорки судини, який поширюється і на інші прилеглі ділянки", — розповів Армен Авакян.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.