Ольга Шевченко1 хв на прочитання20 Жовтня 2022, 12:49
Багато хто вважає, що кориця ідеально поєднується тільки з яблуками. Насправді ця пряна спеція однаково добре дружить практично з усіма фруктами, які ростуть у нашій країні.
Якщо буквально пару грамів цього продукту додати до грушевим часточок, то це зробить готову страву ще більш ароматним і смачним.
Компоненти:
- Груші-4.3 кг
- Цукор-3.5 кг
- Лимон-2 шт.
- Кориця - 2 ст. л
Рекомендації по приготуванню:
- Видавіть з лимонів сік і залийте їм очищені і подрібнені груші
- Через 15 хвилин злийте сік в емальовану ємність додайте сюди ж цукор і 500 мл очищеної води
- Зваріть з цієї суміші прозорі сироп і залийте їм грушеві шматочки
- Акуратно перемішайте фрукти і залиште їх настоюватися на 3 години
- Потім поставте каструлю з подрібненими плодами на плиту і варіть їх на невеликому вогні 15-20 хвилин
- Після закінчення цього часу вимкніть вогонь і дайте фруктової маси повністю охолонути
- Приблизно через 6 годин знову поверніть джем на плиту, додати в нього корицю і варіть ще 30 хвилин
- Готове ласощі розкладіть в скляну тару і закатайте бляшаними кришками