Грінки з шоколадно-банановою пастою з апельсиновим соком — романтичний рецепт

2 хв на прочитання08 Січня 2023, 07:32

Їх можна також прикрасити сердечками з бананів.

Для приготування грінок із шоколадно-банановою пастою з апельсиновим соком найкраще підійде вчорашній, трохи зачерствілий хліб — він менше кришитиметься, ніж свіжий.

Інгредієнти:

хліб тостовий — 400 г;

банани — 500 г + для оздоблення;

шоколад — 100 г;

апельсин — 160 г (1 шт.);

цукор — 2 ст. ложки (50 г);

ванільний цукор — 5 г;

масло вершкове (для смаження) — 40 г.

Приготування.

Вичавіть сік із апельсина — має вийти приблизно 60 мл соку. Розламати шоколад на маленькі шматочки. Очистити і нарізати невеликими скибочками банани. За бажання відкласти трохи нарізаних бананів для оздоблення.

Помістити нарізані банани в сотейник або невелику каструлю та розім’яти виделкою до пюреподібного стану.

Додати до подрібнених бананів ванільний цукор, апельсиновий сік і цукор. Перемішати.

Поставити на мінімальне нагрівання, довести до кипіння і, помішуючи, проварити приблизно 3 хвилини.

Шоколад розламати на шматочки і додати до сотейника. Перемішувати, доки шоколад повністю не розчиниться.

Вимкнути вогонь. Подрібнити шоколадно-бананову пасту занурювальним блендером до однорідності.

Ножем або спеціальною формою вирізати хлібний м'якуш у формі серця.

Розігріти сковороду на середньому вогні та змастити невеликою кількістю вершкового масла. Викласти туди скибочки хліба й обсмажувати приблизно 1-2 хвилини з кожного боку, до золотистості.

У такий спосіб обсмажити весь хліб.

Змастити грінки підготовленою шоколадно-банановою пастою.

З відкладених скибочок банана вирізати серця за допомогою ножа або формочки для печива. Прикрасити грінки серцем із банана і подавати до столу.

Грінки з шоколадно-банановою пастою з апельсиновим соком готові.

Також ми розповідали про смажені яблука з вершковим сиром — смачно, просто і швидко.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: