Для приготування грінок із шоколадно-банановою пастою з апельсиновим соком найкраще підійде вчорашній, трохи зачерствілий хліб — він менше кришитиметься, ніж свіжий.
Інгредієнти:
хліб тостовий — 400 г;
банани — 500 г + для оздоблення;
шоколад — 100 г;
апельсин — 160 г (1 шт.);
цукор — 2 ст. ложки (50 г);
ванільний цукор — 5 г;
масло вершкове (для смаження) — 40 г.
Приготування.
Вичавіть сік із апельсина — має вийти приблизно 60 мл соку. Розламати шоколад на маленькі шматочки. Очистити і нарізати невеликими скибочками банани. За бажання відкласти трохи нарізаних бананів для оздоблення.
Помістити нарізані банани в сотейник або невелику каструлю та розім’яти виделкою до пюреподібного стану.
Додати до подрібнених бананів ванільний цукор, апельсиновий сік і цукор. Перемішати.
Поставити на мінімальне нагрівання, довести до кипіння і, помішуючи, проварити приблизно 3 хвилини.
Шоколад розламати на шматочки і додати до сотейника. Перемішувати, доки шоколад повністю не розчиниться.
Вимкнути вогонь. Подрібнити шоколадно-бананову пасту занурювальним блендером до однорідності.
Ножем або спеціальною формою вирізати хлібний м'якуш у формі серця.
Розігріти сковороду на середньому вогні та змастити невеликою кількістю вершкового масла. Викласти туди скибочки хліба й обсмажувати приблизно 1-2 хвилини з кожного боку, до золотистості.
У такий спосіб обсмажити весь хліб.
Змастити грінки підготовленою шоколадно-банановою пастою.
З відкладених скибочок банана вирізати серця за допомогою ножа або формочки для печива. Прикрасити грінки серцем із банана і подавати до столу.
Грінки з шоколадно-банановою пастою з апельсиновим соком готові.
Також ми розповідали про смажені яблука з вершковим сиром — смачно, просто і швидко.