Для багатьох волоські горіхи – це просто поживний та смачний продукт. А дієтологи та інші лікарі вважають їх основою здорового раціону.
Дослідження показують, що люди, які щодня їдять волоські горіхи, рідше страждають від гіпертонії та ішемічної хвороби серця. Ризик розвитку інфарктів та інсультів у них також знижується.
Здоров'я для мозку
Омега-3 жирні кислоти, йод та селен у складі продукту покращують пам'ять та концентрацію. Але це ще не все. Сучасні дослідження показали, що середземноморська дієта з горіхами в раціоні знижує ризик розвитку старечого недоумства.
Контроль діабету
Продукт можна їсти людям із цукровим діабетом. Він має низький глікемічний індекс та не підвищує вміст цукру в крові. Мало того, він зменшує ймовірність розвитку ускладнень через хворобу.
Люди, які вживають небагато ядерців регулярно, рідше хворіють на цукровий діабет 2 типу.
Профілактика ожиріння
Волоські горіхи калорійні. Однак лікарі радять включати їх до раціону тим, хто худне. Дослідження показують, що їхнє помірне вживання знижує ризик метаболічного синдрому* та ожиріння. У їхньому складі багато клітковини, білка та жиру. Тому вони швидко вгамовують голод і не дають переїдати.
Як відомо, лікар назвав 6 простих, але корисних продуктів на сніданок для довголіття.