Гречаний суп із морською капустою та консервованим горошком — готується просто і смачно

1 хв на прочитання02 Травня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко»

Страва, які здатні не лише наситити, а й подарувати справжнє кулінарне задоволення.

Існують страви, які здатні не лише наситити, а й подарувати справжнє кулінарне задоволення. Саме таким є гречаний суп із морською капустою та консервованим горошком.

Інгредієнти:

гречана крупа — 70 г;

морська капуста — 150 г;

горошок зелений консервований — 100 г;

картопля — 200 г;

цибуля ріпчаста — 70 г;

морква — 70 г;

селера — 60 г;

часник — 1 зубчик;

сіль — 1 ч. ложка;

олія — 2 ст. ложки;

лавровий лист — 2 шт.;

вода — 1,7 л.

Приготування.

Овочі почистити.

Цибулю нарізати дрібними кубиками. Моркву натерти на дрібній тертці. Селеру нарізати шматочками. Часник нарізати пластинами.

Картоплю нарізати середніми за розмірами кубиками.

У каструлі з товстим дном розігріти олію і викласти цибулю, моркву, селеру та часник. Обсмажити овочі, помішуючи, 3 хвилини.

Додати в каструлю нарізану картоплю.

Всипати слідом гречану крупу (при необхідності попередньо промивши).

Влити гарячу воду в каструлю, додати лавровий лист. Довести до кипіння та варити суп 25 хвилин.

Наприкінці приготування додати консервований горошок у каструлю.

Також викласти в суп морську капусту (якщо капуста дуже довга, нарізати невеликими шматочками). Всипати сіль|соль|. Варити суп із морською капустою, гречкою та зеленим горошком ще 5-7 хвилин. Зняти пробу. Налаштувати смак.

Розлити гречаний суп по тарілках та подати до столу.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: