Існують страви, які здатні не лише наситити, а й подарувати справжнє кулінарне задоволення. Саме таким є гречаний суп із морською капустою та консервованим горошком.
Інгредієнти:
гречана крупа — 70 г;
морська капуста — 150 г;
горошок зелений консервований — 100 г;
картопля — 200 г;
цибуля ріпчаста — 70 г;
морква — 70 г;
селера — 60 г;
часник — 1 зубчик;
сіль — 1 ч. ложка;
олія — 2 ст. ложки;
лавровий лист — 2 шт.;
вода — 1,7 л.
Приготування.
Овочі почистити.
Цибулю нарізати дрібними кубиками. Моркву натерти на дрібній тертці. Селеру нарізати шматочками. Часник нарізати пластинами.
Картоплю нарізати середніми за розмірами кубиками.
У каструлі з товстим дном розігріти олію і викласти цибулю, моркву, селеру та часник. Обсмажити овочі, помішуючи, 3 хвилини.
Додати в каструлю нарізану картоплю.
Всипати слідом гречану крупу (при необхідності попередньо промивши).
Влити гарячу воду в каструлю, додати лавровий лист. Довести до кипіння та варити суп 25 хвилин.
Наприкінці приготування додати консервований горошок у каструлю.
Також викласти в суп морську капусту (якщо капуста дуже довга, нарізати невеликими шматочками). Всипати сіль|соль|. Варити суп із морською капустою, гречкою та зеленим горошком ще 5-7 хвилин. Зняти пробу. Налаштувати смак.
Розлити гречаний суп по тарілках та подати до столу.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.