Гречаний, кукурудзяний, фітнес-хліб: на Луганщині крафтова пекарня виготовляє 50 видів хліба й булок

1 хв на прочитання02 Грудня 2021, 23:35

Підприємець планує розширити асортимент продукції.

“Добра пекарня” у Станиці Луганській (Луганська область) випускає понад 50 видів хліба й хлібобулочних виробів. Нещодавно власник крафтового виробництва Євген Молчанов отримав грант на закупівлю нового обладнання. Це дозволило почати випікати не лише дріжджовий хліб, а й смаколики на заквасці, а також розширити виробництво, повідомляє SEEDS.

Підприємець продає хліб як у власній пекарні, так і через місцеві магазини. Завдяки гранту від Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” Євген Молчанов придбав подову та конвекційну печі, холодильну та розстійну шафи, тістоміс.

“Завдяки цьому обладнанню ми почали випікати хліб на заквасках, раніше робили лише дріжджовий. Подова піч дозволила нам випікати такий хліб – він має більш тривалий термін зберігання, він не містить домішок. Раніше закваска мала стояти 36 годин, зараз це 12 годин для підготовки тіста, яке стоїть у холодильній шафі, а зранку ми випікаємо цей хліб. Також ми значно збільшили кількість рецептів у пекарні. Використання сучасного пекарського обладнання дозволило вдвічі збільшити наш валовий дохід”, – розповідає підприємець.

Серед найпопулярніших видів хліба від “Доброї пекарні” – альпійський з насінням льону, чіа, соняшника та багети з цибулею. Ціни коливаються від 16 до 25 гривень за виріб.

Надалі Євген Молчанов планує розширити асортимент виробами тривалого зберігання (печиво та пряники) та почати продаж хліба в інших регіонах.

Нагадаємо, що на Житомирщині виготовляють унікальні крафтові сири із пліснявою.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: