Гречка по праву вважається суперфудом – це дуже корисна крупа. А найприємніше, що поєднувати гречку можна майже з будь-якими продуктами. Дуже часто гречану кашу рекомендують при дієтичному харчуванні. Однак надмірне вживання цього продукту загрожує виникненням проблем зі здоров'ям.
Тим, хто має знижений артеріальний тиск, варто відмовитися від вживання гречки, оскільки магній у складі крупи розслабляє стінки кровоносних судин і знижує тиск.
Медики відзначають, що при щоденному вживанні гречки збільшується навантаження на кишечник і шлунок. Порушення травлення може викликати здуття живота, запори, загострення холицистита, пакреатиту і виразкової хвороби.
Дієтологи рекомендують вживати гречану кашу тільки на сніданок, оскільки в ній містяться вуглеводи, які насичують організм і дарують відчуття ситості на кілька годин. Якщо ж їсти гречку ввечері, то таким чином зросте навантаження на шлунок.
Склад рослинного білка гречки не рекомендується людям, які мають захворювання нирок і сечовидільної системою. Так як у складі цього продукту міститься велика кількість калію і фосфору, що посилюють перебіг хвороби.
Включення в раціон необробленої крупи не рекомендується людям, що мають схильність до тромбам. Рутин, що міститься в гречці, прискорює згортання крові. При цьому невеликі порції один-два рази на тиждень не завдадуть шкоди здоров'ю.
Додамо, є недорогі продукти врятують від онкології та є на кожній кухні.