Догори
Дати відгук

Які недорогі продукти врятують від онкології та є на кожній кухні

2 хв на прочитання08 Жовтня 2020, 07:35
Поділитись:

Серед приправ і спецій, які можна знайти на кухні практично будь-якої господині, зустрічаються справжні природні борці з раковими захворюваннями. Додайте їх у свій раціон, щоб зміцнити імунну систему і запобігти онко, радять медики.

Вживаючи їх, можна розраховувати на зниження ризику цієї проблеми зі здоров'ям. Ці рослинні продукти містять велику кількість активних сполук з доведеними лікувальними властивостями, таких як каротиноїди, флавоноїди та лігнано. Повідомляє ncbi.

Розмарин. Містить два активних інгредієнти, що діють як потужні антиоксиданти та протиракові агенти: кавова та розмаринова кислоти. Дані сполуки захищають клітини і їх ДНК від ушкодження вільними радикалами, які здатні викликати їх мутацію. Також розмарин багатий карнозолом, який бореться зі зростанням ракових пухлин.

Петрушка. Ця трава містить мірістіцін та ефірну олію петрушки, які можуть перешкоджати утворенню пухлин в легенях. Також вони здатні нейтралізувати дію канцерогенів з тютюнового диму.

Куркума. Куркумін, її основний активний інгредієнт, володіє протираковими властивостями завдяки своїм фенольним сполукам — вони запобігають пошкодженню ДНК і хронічним запаленням. Дослідження показують, що споживання куркуми пов'язано зі зниженням ризику раку легенів, грудей та шлунка.

Часник. Містить аллицин, флавоноїди, селен — з'єднання, здатні затримувати ріст ракових клітин. Часник також допомагає зменшити кількість ракових клітин в організмі, відновити пошкоджену ДНК клітин й підвищить загальний імунітет.

Орегано. Його речовина кверцетин має властивість уповільнювати ріст ракових клітин, викликати їх апоптоз (процес, що призводить до загибелі). Орегано вважається особливо ефективним проти раку товстої кишки та простати.

Перець. Кайєнський перець містить високий рівень капсаїцину — рослинного з'єднання, що уповільнює зростання ракових клітин в передміхуровій залозі. У дослідженнях капсаїцин впевнено проявив себе як засіб, що мінімізує розмір пухлин при раку передміхурової залози.

Імбир. Його активна речовина гінегрол може затримувати ріст ракових клітин в товстій кишці, яєчниках та простаті.

Кориця. Дослідження показують, що екстракт цієї прянощі може пригнічувати ріст пухлин і запобігати поширенню ракових клітин завдяки протизапальним і антиоксидантним властивостям спеції. Зокрема, кориця може захистити від розвитку раку шийки матки та раку товстої кишки.

Вчені розповіли, як можна підвищить імунітет під час епідемії COVID-19 й ще при цьому продовжить молодість.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Кактуси на підвіконні Корисні поради Домашні квіти
Корисні поради , щоб кактуси на підвіконні рясно зацвіли
1 хв на прочитання18 хвилин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Рутарій — перетворення відходів на мистецтво природи (ФОТО)
1 хв на прочитання58 хвилин тому
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання7 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора