Готуємо сезонний смаколик: пиріг з ревенем і полуницею

2 хв на прочитання09 Травня 2023, 15:42

Тісто для пирога з ревенем може бути пісочним, листковим, бісквітним

Пиріг з ревенем має злегка кислуватий смак і тонкий аромат. Зовсім простий рецепт – здобне тісто добре просочується, пиріг з ревенем і полуницею виходить дуже соковитий.

Для начинки:

Для тіста:

1

У глибоку миску наллємо молоко, покладемо дріжджі та цукор. Збиваємо міксером до повного розчинення дріжджів. По одному вводимо у суміш жовтки, продовжуючи збивати.

2

Потім додаємо м’яке вершкове масло, частинами просіяне борошно та замішуємо руками тісто. Воно має бути дуже ніжним і м'яким. Вимішуємо протягом 8-10 хвилин, за необхідності підсипаючи борошно, поки тісто не стане гладким і перестане прилипати до рук.

3

Покладемо тісто у глибоку миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, щільно накриємо харчовою плівкою та поставимо в тепле місце на 1-1,5 години.

4

Полуницю та ревінь нарізаємо невеликими кубиками, поміщаємо у глибоку миску, засипаємо цукром і крохмалем, ретельно перемішуємо.

5

Перекладемо 2/3 тіста у форму та розтягнемо його по периметру, створюючи з боків невеликі бортики. Решту тіста розкочуємо тонким шаром.

6

Рівномірно викладаємо начинку та закриваємо другим шаром тіста. Робимо надрізи гострим ножем.

7

Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин у розігрітій духовці при 180°С.

8

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: