Догори
Дати відгук

Готуємо сезонний смаколик: пиріг з ревенем і полуницею

Тісто для пирога з ревенем може бути пісочним, листковим, бісквітним

2 хв на прочитання09 Травня 2023, 15:42
Поділитись:

Пиріг з ревенем має злегка кислуватий смак і тонкий аромат. Зовсім простий рецепт – здобне тісто добре просочується, пиріг з ревенем і полуницею виходить дуже соковитий.

Для начинки:

  •  400 гр полуниці
  •  400 гр ревеню
  •  50 гр цукру
  •  1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  •  Цукрова пудра

Для тіста:

  •  500 гр борошна
  •  200 гр молока
  •  15 гр дріжджів
  •  150 гр цукру
  •  4 яйця
  •  80 гр вершкового масла
  •  Олія рослинна

1

У глибоку миску наллємо молоко, покладемо дріжджі та цукор. Збиваємо міксером до повного розчинення дріжджів. По одному вводимо у суміш жовтки, продовжуючи збивати.

2

Потім додаємо м’яке вершкове масло, частинами просіяне борошно та замішуємо руками тісто. Воно має бути дуже ніжним і м'яким. Вимішуємо протягом 8-10 хвилин, за необхідності підсипаючи борошно, поки тісто не стане гладким і перестане прилипати до рук.

3

Покладемо тісто у глибоку миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, щільно накриємо харчовою плівкою та поставимо в тепле місце на 1-1,5 години.

4

Полуницю та ревінь нарізаємо невеликими кубиками, поміщаємо у глибоку миску, засипаємо цукром і крохмалем, ретельно перемішуємо.

5

Перекладемо 2/3 тіста у форму та розтягнемо його по периметру, створюючи з боків невеликі бортики. Решту тіста розкочуємо тонким шаром.

6

Рівномірно викладаємо начинку та закриваємо другим шаром тіста. Робимо надрізи гострим ножем.

7

Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин у розігрітій духовці при 180°С.

8

  • Після охолодження посипаємо пиріг з ревенем та полуницею цукровою пудрою.
  • Тісто для пирога з ревенем може бути пісочним, листковим, бісквітним,
  • Гарний вигляд має відкритий пиріг.
  • Щоб начинка пирога з ревенем була більш густою, частину соку після настоювання можна злити та використати для приготування компоту. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро