- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Готуємо сезонний смаколик: пиріг з ревенем і полуницею
Готуємо сезонний смаколик: пиріг з ревенем і полуницею
Тісто для пирога з ревенем може бути пісочним, листковим, бісквітним
Пиріг з ревенем має злегка кислуватий смак і тонкий аромат. Зовсім простий рецепт – здобне тісто добре просочується, пиріг з ревенем і полуницею виходить дуже соковитий.
Для начинки:
- 400 гр полуниці
- 400 гр ревеню
- 50 гр цукру
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- Цукрова пудра
Для тіста:
- 500 гр борошна
- 200 гр молока
- 15 гр дріжджів
- 150 гр цукру
- 4 яйця
- 80 гр вершкового масла
- Олія рослинна
1
У глибоку миску наллємо молоко, покладемо дріжджі та цукор. Збиваємо міксером до повного розчинення дріжджів. По одному вводимо у суміш жовтки, продовжуючи збивати.
2
Потім додаємо м’яке вершкове масло, частинами просіяне борошно та замішуємо руками тісто. Воно має бути дуже ніжним і м'яким. Вимішуємо протягом 8-10 хвилин, за необхідності підсипаючи борошно, поки тісто не стане гладким і перестане прилипати до рук.
3
Покладемо тісто у глибоку миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, щільно накриємо харчовою плівкою та поставимо в тепле місце на 1-1,5 години.
4
Полуницю та ревінь нарізаємо невеликими кубиками, поміщаємо у глибоку миску, засипаємо цукром і крохмалем, ретельно перемішуємо.
5
Перекладемо 2/3 тіста у форму та розтягнемо його по периметру, створюючи з боків невеликі бортики. Решту тіста розкочуємо тонким шаром.
6
Рівномірно викладаємо начинку та закриваємо другим шаром тіста. Робимо надрізи гострим ножем.
7
Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин у розігрітій духовці при 180°С.
8
- Після охолодження посипаємо пиріг з ревенем та полуницею цукровою пудрою.
- Тісто для пирога з ревенем може бути пісочним, листковим, бісквітним,
- Гарний вигляд має відкритий пиріг.
- Щоб начинка пирога з ревенем була більш густою, частину соку після настоювання можна злити та використати для приготування компоту.