Як приготувати вершкове, шоколадне або фруктове домашнє морозиво.
Немає більш бажаних ласощів влітку, ніж пара кульок смачного морозива. Такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.
Домашній пломбір
Продукти (на 6 порцій):
Вершки 33% жирності – 350 мл
Молоко – 250 мл
Цукор - 100 г
Жовтки яєчні – 3 шт.
Ванілін - за смаком
Пошаговій рецепт приготування
Жовтки розтираємо із цукром та ваніліном.
Молоко доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.
Акуратно вводимо в молоко жовткову масу,
Перемішуємо.
Ставимо на найменший вогонь і, збиваючи, доводимо до загусання. Не кип'ятимо!
Масу остудити до кімнатної температури.
Охолоджені вершки збиваємо до стійких піків.
Вводимо в вершки остиглу молочно-жовткову масу.
Добре перемішуємо.
Викладаємо у форми.
Відправляємо домашній пломбір у морозильну камеру.
Через годину дістаємо.
Перемішуємо міксером
Відправляємо домашнє морозиво у морозильник до повного застигання.