Як добре, що зараз цвітна капуста доступна цілий рік! Але особливо приємно її готувати в теплий сезон. Невагома, соковита, з ніжним смаком. Недарма в Ізраїлі її так люблять. Цей єврейський рецепт краще за інших демонструє, як приготувати цвітну капусту на сковороді.
У цьому рецепті повністю відсутній кляр, борошно або панірувальні сухарі. І що цікаво, капуста по-ізраїльських подається в холодному вигляді. Це робить її ідеальною весняною або літньою закускою.
Інгредієнти
Капусту помийте і розберіть на суцвіття. Якщо трапляються занадто великі, розріжте їх ножем.
Потім відваріть капусту протягом 8 хвилин. Головне не переварити! Навіть краще, якщо доведете капусту до напівготовності.
Потім опустіть її в холодну воду. Це потрібно для того, щоб вона не доварилася за рахунок власної температури.
Тепер промокніть капусту паперовим рушником і обсмажуйте на розігрітій з олією сковороді до золотистого рум’янцю.
Перемішайте суцвіття з сіллю, перцем, розчавленим часником і зеленню. Поставте в холодильник на годину. Готово!
Секрет приготування ідеальної цвітної капусти саме в тому, щоб вона не була зовсім як каша. Бажано зберегти її природну хрусткість. Для цього в рецепті і потрібні оцет з холодною водою. Не бійтеся недоварити її! Особливо з огляду на те, що капусту можна їсти сирою. Калорійність такої страви дуже низька. А якщо готувати на сухій сковороді, так взагалі мінімальна. Збережіть цей простий рецепт закуски.