Голубці — це класична страва, яка завжди радує своїм неповторним смаком і ароматом. Але що, якщо спробувати приготувати їх у духовці? Цей рецепт подарує вам нові відчуття та смакові враження від улюбленої страви.
Інгредієнти:
качан капусти — 1 шт.;
домашній фарш — 600 г;
рис — 200 г;
цибуля — 2 шт.;
морква — 1 шт.;
помідори — 600 г;
томатна паста — 1 десертна ложка;
сіль — дрібка;
перець — дрібка;
цукор — дрібка;
олія — 4 столові ложки.
Приготування.
Відварити рис.
Видалити качан із головки капусти. Занурити його у велику каструлю з киплячою підсоленою водою (дірочкою вниз), аби легко відокремлювалося листя, і чекати 10-15 хвилин. Поступово зняти листя, яке вже стає м'яким через 1-2 хвилини.
Нарізати цибулю, додати у фарш. Додати рис, сіль і перець, трохи холодної води та добре вимішати фарш.
Висікти товсту частину листка капусти, покласти на нього начинку.
Загорнути лист, підгинаючи краєчки, добре закрутити. Таким чином приготувати всі голубці.
Укласти голубці у вогнетривку посудину і готувати соус.
На дрібній тертці натерти моркву. На попередньо розігрітій олії злегка обсмажити моркву, додати дрібно нарізані томати та пасту, додати сіль і цукор до смаку. (З помідорів краще зняти шкірку). Додати 3 склянки води та залишити тушкуватися 3-4 хвилини.
Полити голубці томатним соусом. Відправити посудину у розігріту духовку до 220 °С. Через 15 хвилин температуру зменшити до 180 °С і готувати ще 30 хвилин. За бажанням голубці можна зверху накрити фольгою.
Більше новин читайте на GreenPost.