Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Головні авіалінії Білорусі скасували рейси до Латвії, Швеції та України

Головні авіалінії Білорусі скасували рейси до Латвії, Швеції та України

Пасажири можуть змінити дату вильоту або повернути вартість квитків на рейси.

2 хв на прочитання26 Травня 2021, 12:23
Головні авіалінії Білорусі скасували рейси до Латвії, Швеції та України Головні авіалінії Білорусі скасували рейси до Латвії, Швеції та України
Поділитись:

Повітряний скандал у Білорусі з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську та зняттям із нього опозиційного журналіста набирає обертів. Авіакомпанія «Белавіа» скасувала всі польоти до/з Риги, заплановані з 26 травня 2021 року до 25 червня 2021 року. Також скасовано всі рейси до/зі Стокгольма з 26 травня 2021 року до 30 жовтня 2021 року.

Зазначається, що пасажири можуть змінити дату вильоту або повернути вартість квитків на рейси, заплановані в ці дати.

Латвія слідом за Литвою заборонила своїм аеропортам приймати авіарейси з будь-яких країн, які прямують через авіапростір Білорусі, а також заборонила компанії «Белавіа» літати через своє небо.

Влада Швеції ухвалила рішення тимчасово заборонити білоруській авіакомпанії «Белавіа» здійснювати польоти між країнами.

Це пов'язано з недавнім інцидентом із літаком Ryanair, який здійснив 23 травня екстрену посадку в національному аеропорту «Мінськ» і подальшим затриманням опозиційного блогера та співзасновника телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича.

Україна

«У зв'язку із забороною влади України на виконання рейсів «Белавіа» авіакомпанія змушена скасувати польоти до/з Києва, Львова, Одеси та Харкова з 26 травня до 25 серпня» — повідомили в авіаперевізника.

Пасажири, в яких були придбані квитки на зазначені дати, зможуть повернути їх повну вартість без штрафів або змінити дату вильоту протягом строку дії авіаквитка.

В авіакомпанії нагадали, що термін дії квитка становить один рік із моменту придбання для повністю невикористаних квитків і рік — з моменту початку польоту для частково використаних квитків.

З приводу повернення коштів слід звертатися за місцем придбання авіаквитків.

Раніше Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні ухвалив, що Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 00:00 годин 26 травня.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.