Гаспачо –  рецепт традиційного іспанського холодного супу

2 хв на прочитання17 Січня 2023, 14:29

Приємного смакування!

Відомо, що гаспачо – це традиційна холодна іспанська страва. Якщо ви любите пробувати щось нове, тоді вам сюди! У ньому поєднуються лише свіжі та натуральні овочі. Пікантний смак, чудовий аромат та поживність - гарантовані!

<h2>Спосіб приготування</h2>

1

Спочатку потрібно ретельно промити всі продукти та підсушити у духовці 2 кусочки білого хліба.

2

На плиту покладіть воду у каструлю та доведіть її до кипіння. Після того, надріжте хрестиком помідори у кінці чи на початку та додайте їх у кип’ячу воду на 1 хвилину. Згодом витягніть їх з води та акуратно зніміть шкіру.

3

Перець відправте у духовку запікатися на 10 хвилин при температурі 200 °С. Витягнувши його, акуратно зніміть шкірку та очистіть від зернят.

4

Часник та підсушений білий хліб натріть на дрібній терці, посоліть та перемішайте.

5

Додайте 50 мл рослинної олії, ще раз перемішайте та відкладіть на деякий час, щоб отримана маса настоялася.

6

Цибулю намагайтеся нарізати на дрібні кубики та залийте її оцтом. Помідори наріжте на частинки, огірок натріть на дрібній терці (перед тим також зніміть з нього шкіру) та дрібно наріжте перець чилі й петрушку.

7

За бажанням петрушку ви можете також нарізати дрібно або залишити її на презентацію. Ми вибрали обидва варіанти.

8

Все це почергово додаємо у блендер: спочатку помідори і перець, потім гострий перець, огірки та петрушку. Не забудьте додати цибулю з оцтом та потім хліб, замочений в олії.

9

Отриманий томатний суп помістіть у холодильник, щоб охолонув та трохи настоявся.

10

Зверху можете прикрасити його листочками петрушки.

Приємного смакування!

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: