Догори
Дати відгук

Гарячий м'ятний шоколад за кілька хвилин

За бажанням його ще можна прикрасити листочками м'яти.

1 хв на прочитання18 Грудня 2022, 07:32
Поділитись:

Для приготування гарячого м'ятного шоколаду підійде молоко будь-якій жирності (оптимальна — 2,5 %), шоколад можна взяти як чорний, так і молочний, а м’яту замінити мелісою.

Інгредієнти:

молоко — 500 мл;

шоколад чорний (або молочний) — 100 г;

м'ята свіжа — 10 г.

Приготування.

Перелити молоко в сотейник і поставити на помірний вогонь.

М'яту промити під проточною водою і струсити, щоб позбутися зайвої вологи.

Додати м'яту до молока.

Прокип'ятити молоко з м'ятою на невеликому вогні 2-3 хвилини і зняти із плити. За цей час молоко насититься м'ятним ароматом.

М'яте молоко процідити через сито і повернути у сотейник.

Встановити сотейник із молоком на невеликий вогонь. Шоколад поламати на шматочки та відправити в гаряче молоко. Добре перемішати до повного розчинення шоколадних шматочків.

Зняти сотейник із вогню.

М'ятний гарячий шоколад готовий.

Відразу перелити напій у чашки, за бажанням прикрасити листочками м'яти та подавати до столу гарячим.

Тимчасом обережно, кавоварка: застерігають лікарі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.