- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гарячий м'ятний шоколад за кілька хвилин
Гарячий м'ятний шоколад за кілька хвилин
За бажанням його ще можна прикрасити листочками м'яти.
Для приготування гарячого м'ятного шоколаду підійде молоко будь-якій жирності (оптимальна — 2,5 %), шоколад можна взяти як чорний, так і молочний, а м’яту замінити мелісою.
Інгредієнти:
молоко — 500 мл;
шоколад чорний (або молочний) — 100 г;
м'ята свіжа — 10 г.
Приготування.
Перелити молоко в сотейник і поставити на помірний вогонь.
М'яту промити під проточною водою і струсити, щоб позбутися зайвої вологи.
Додати м'яту до молока.
Прокип'ятити молоко з м'ятою на невеликому вогні 2-3 хвилини і зняти із плити. За цей час молоко насититься м'ятним ароматом.
М'яте молоко процідити через сито і повернути у сотейник.
Встановити сотейник із молоком на невеликий вогонь. Шоколад поламати на шматочки та відправити в гаряче молоко. Добре перемішати до повного розчинення шоколадних шматочків.
Зняти сотейник із вогню.
М'ятний гарячий шоколад готовий.
Відразу перелити напій у чашки, за бажанням прикрасити листочками м'яти та подавати до столу гарячим.
Тимчасом обережно, кавоварка: застерігають лікарі.