Гарячі бутерброди «Вічна класика» можна готувати, дотримуючись рецепту лише приблизно. Наприклад, замість курячого фаршу можна використовувати відварену курку чи консервованого тунця, помідори — замінити на болгарський перець, твердий сир і часник додавати за смаком тощо. Не бійтесь експериментувати!
Якщо яйця та курку підготувати заздалегідь, то такі бутерброди готуються за 25 хвилин, 15 з яких вони запікатимуться самі без вашої участі.
Інгредієнти:
хліб великої площі — 5 шматків;
куряче філе — 1 шт.;
яйця — 2 шт.;
помідори середні — 2 шт.;
твердий сир — 100 г;
часник — 2 зубчики;
сіль — за смаком;
перець — за смаком;
олія — для обсмажування.
Приготування:
2 яйця покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь. Після закипання варити 10 хвилин, тобто круто.
Поки яйця варяться, одне куряче філе обробити, як ви це зазвичай робите, порізати на шматочки і скласти в блендер. Посолити, поперчити і перетворити на фарш.
У сковороді розігріти олію й обсмажити фарш до потрібного ступеня. Грудочки, як завжди, ретельно розбивати. Перекласти фарш на тарілку і залишити остигати.
Коли яйця зварилися, гарячу воду злити, залити яйця холодною водою і також залишити остигати.
Поки все остигає, нарізати помідори дрібними кубиками і скласти в миску, в якій готуватиметься начинка.
Сир натерти на дрібній тертці. Половину додати в миску до помідорів, а половину поки що залишити.
Кілька зубчиків часнику теж натерти на дрібній тертці або пропустити через прес. Додати до помідорів та сиру. Все добре перемішати.
Додати в миску фарш, що остигнув.
Яйця очистити та нарізати дрібними кубиками. Додати в миску і знову добре перемішати.
Начинку можна поперчити, а солі достатньо в сирі та фарші.
Духовку розігріти до 200 °С. Деко застелити пергаментом з антипригарним покриттям або антипригарним килимком.
Начинку розкласти на хліб, прямо на сухий, без олії.
Бутерброди розкласти на деку, знову ж таки нічим не змащуючи. Запікати бутерброди з куркою та помідорами 10-15 хвилин.
Після цього вийняти, посипати сиром і повернути до духовки до розплавлення сиру. (Можна скористатися конвекцією, але так, щоб не спалити хліб.)
Також ми розповідали про німецький теплий сендвіч «Міцний Макс» — швидко й поживно.