«Човники» — гарячі бутерброди з м'ясом, овочами, яйцями та сиром. Для їх приготування можна взяти половинку філе та 1 стегенце, а також короткі багети чи розрізати довгі булки на 2 половинки.
Інгредієнти:
морква — 100 г;
сир твердий — 100 г;
французький багет середнього розміру — 3 шт.;
курка — 300-400 г;
цибуля ріпчаста — 100 г;
кефір — 100 мл;
яйце куряче — 1 шт.;
яйце перепелине — 3 шт.;
сіль — за смаком;
перець — за смаком;
олія — 2 ст. л.
Приготування.
Обсмажити нарізану кубиками цибулю і моркву, подрібнену на тертці, на розігрітій олії.
Після того, як морква стане м'якою, додати нарізану дрібним кубиком курку і обсмажувати разом 5-7 хвилин.
Наприкінці додати сіль, перець і відставити вбік, нехай трохи охолоне.
Потім подрібнити курку з овочами блендером до пюреподібної маси і змішати з сиром, натертим на дрібну тертку.
У багетів видалити внутрішній м'якуш, залишивши оболонку, схожу на човник.
Наповнити м'ясною начинкою човники.
Змішати кефір із курячим яйцем, посолити до смаку.
Залити отриманою заливкою в середину човників.
Викласти бутерброди на жароміцний лист, розбити в серединку перепелине яєчко. Якщо булки великі — можна вбивати куряче яйце невеликого розміру.
Запікати «Човники» в розігрітій до 200 °С духовці 15 хвилин. Подавати бутерброди гарячими.
Також ми розповідали про смажені гарячі бутерброди у льєзоні: назва екзотична, а продукти прості.