Французькі тости з бананами та сиром — рецепт водночас простий і святковий.
Інгредієнти:
хліб білий тостовий — 6-8 шматочків;
банан — 1 шт.;
сир твердий — 50-60 г;
мед або цукор — 1-2 ч. ложки;
яйця — 4-5 шт.;
молоко — 5-6 ст. ложок;
олія рослинна або вершкове масло (для смаження) — 50-60 г (скільки піде);
пудра цукрова — приблизно 25 г (за смаком).
Приготування.
З хліба зрізати всі скоринки. Краще обрізати відразу по два шматочки, накладаючи один на інший, аби краї краще поєдналися.
Змішати яйця та молоко.
Сир натерти на тертці.
Банани розім’яти — без фанатизму, можуть залишатися дрібні шматочки.
З'єднати сир, банани та мед або цукор. Ретельно перемішати.
На середину шматочка хліба викласти сирно-бананову суміш — кількість начинки варіюється залежно від розміру хлібних шматочків. Головне — не розмазувати начинку до країв, аби сир не витік під час смаження.
Тепер ретельно обмочити тости з усіх боків у яєчно-молочній суміші (можна на кілька хвилин залишати тост у суміші, але не довше).
На цьому етапі хлібні шматочки ще не з'єднані — це нормально. Їх треба дотримувати, щоби не роз'їхалися. Яйце може потрапити всередину, до начинки — це теж нормально.
На сковороді розігріти вершкове масло або олію. Коли добре розігріється, зменшити вогонь до малого — при смаженні сир повинен встигнути розплавитися.
Вмочивши тост у яєчно-молочну суміш, відразу викласти його на розігріту сковороду і підсмажити до карамельного кольору (орієнтовно 3-4 хвилини, потрібно перевіряти на рум'яність).
Потім тост акуратно перевернути й обсмажити з іншого боку, ще 3-4 хвилини.
Коли тост засмажився, перекласти його на тарілку. Так обсмажити всі французькі тости.
Посипати французькі тости цукровою пудрою (зручніше через ситечко) і розрізати навпіл по діагоналі, злегка придушуючи, щоби виступив розплавлений сир.
Французькі тости з бананами та сиром готові.
Також ми розповідали про «моментальні» курячі котлетки.