Догори
Дати відгук

Фермер з Кіровоградщини працює на електротракторі та вантажівці Tesla (фото)

Аграрій постійно використовує у своєму господарстві новітні технології

2 хв на прочитання17 Серпня 2020, 23:56
Поділитись:

ФГ «Омельяненко» відоме як господарство, яке задає тренди в агробізнесі, адже завжди знаходиться в пошуку нового — ефективнішого, інноваційнішого, менш затратного та обов’язково екологічного. Зараз фермер вирощує соняшник, пшеницю та ячмінь. Електрокари на фермі вже стали буденністю, адже Сергій Омельяненко перший в Кіровоградській області придбав електровантажівку Tesla для роботи у господарстві. А бухгалтери ферми їздять на електричному Hyundai. Про це повідомляє AgroPortal.ua.

"Я не ганяюсь за трендами чи новими віяннями, а встановлюю їх. Проте мова не йде про конкретну технологію, а загалом про підхід до бізнесу: інноваційність, екологічність, якість і надійність. Від самого початку заснування фермерського господарства я йшов на ризик, застосовуючи нову техніку або технологію. Починаючи з комбайна John Deere в ті часи, елеватора, продовжуючи енергозберігаючими технологіями — в нас на фермі більшість електроенергії від теплових насосів та сонячної станції. І закінчуючи Tesla, хоча ні, вибачте, саме цій тенденції кінця не буде", - розповів фермер.

Фото - landlord.ua

Аграрій застосовує новітні технології у своєму господарстві постійно.

"Мої агрономи, інженер аналізують усе, що з’являється на ринку. Але огульно не все застосовуємо. І тут я можу не підтвердити своє «звання» новатора, адже відчуваю, що ще рано зупинитися на одній IT-програмі, оскільки з упровадженням 5G нас чекає щось нове — більш ефективне та менш затратне. Поки що ми зупинились на технології Strip-till. Замовили Tesla Semi (електровантажівка) та в очікуванні на велику техніку з електродвигунами, а в них уже закладений штучний інтелект та автоматизація. А поки купили культиватор KUHN під Strip-till, 16-рядну сівалку Tempo (E-сервіс). Придивляємось до диференційованого перевантажувача Horsch, Pottinger, KUHN" - говорить власник господарства.

За словами Сергій Омельяненко, найближчій перспективі — збереження земельного банку господарства, поступове оновлення та покращення техніки, перехід на електротранспорт. 

"Я вірю, що за ВДЕ — майбутнє, електрокари — це вже реальність. На черзі Tesla Semi, і скоро вийде електротрактор — так і будуть виглядати господарства майбутнього. Енергоефективність, екологічність, 5G простимулюють інші технології для покращення контролю та виробництва. Маю надію, що орендодавці та працівники будуть задоволені, а завдяки податкам, які ми сплачуємо, буде розвиватися село і країна в цілому", - поділився аграрій.

Тим часом, виявилося, що у свиней п'яниць смачніше м'ясо.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.